Čaro Vianoc pod hradom 2023

Podujatie Trenčín

Čaro Vianoc pod hradom 2023
Pridať do môjho kalendára
Jarmoky a trhy, Koncerty, Podujatia pre deti
Ďalšie podujatia v meste Trenčín

Čaro Vianoc pod hradom

Po roku je Čaro Vianoc pod hradom opäť tu! Aj tento rok si môžete obľúbené vianočné trhy užiť v plnej paráde. Začíname už v piatok 1. decembra.

Vianočné remeselné trhy 2023 sa na námestí otvoria o 10.00 hodine. V 56 drevených domčekoch sa udomácnia so svojimi výrobkami remeselníci a obchodníci s tradičnými predvianočnými nápojmi a občerstvením. Remeselníci budú na námestí do 23. decembra, každý deň budú svoje výrobky ponúkať do 18.00 h. a v stánkoch nájdete keramiku, šperky, výrobky z dreva, vitráže, hračky, milé drobnosti a handmade výrobky. Jedlo a nápoje budete môcť ochutnávať denne do 22.00 hodiny. Do vianočnej ponuky bude patriť varené víno, horúca medovina, punč, zabíjačkové a grilované špeciality, koláče, medovníčky, pečené gaštany, nakladané syry a iné dobroty. Taktiež si budete môcť kúpiť napríklad med, chilli, údené mäsové výrobky, orechy, mak, fazuľa, domáca vegeta, džemy, sirupy, oblátky či sušené ovocie.

Program bude bohatý – z tých najznámejších mien vyberáme aspoň niektoré: Kataría Knechtová, Fragile, Veronika Rabada, Richard Autner, Mária Podhradská, Hudba z Marsu a ďalší.
Program prvého adventného víkendu sa začne na pódiu o 17.00 h obľúbenými piesňami sympatickej rockerky a jej gitaristu Lady Jane & Kešu. Čas od 19.00 h bude patriť skupine Hudba z Marsu, ktorí zahrajú svoje chytľavé hity. V sobotu 2. 12. o 15.00 h si budete môcť vychutnať adventný koncert speváka Adriana Blooma, ktorého o 17.00 h vystrieda štýlový swingový orchester Fats Jazz Band. Nedeľné popoludnie bude patriť mladej pesničkárke Vrane Marianne (15.00 h) a následne Veronike Rabade (17.00 h), ktorá zaspieva podmanivé slovenské koledy okorenené východniarskym temperamentom. Bronzový víkend odštartujú v piatok o 17.00 h Paper Moon Trio, ktoré zahrajú swingové hity a staré vianočné šlágre. O 19.00 h sa môžete tešiť na Bystrík Banda, ktorí zahrajú svoje najznámejšie hity i piesne z nového albumu. V sobotu o 15.00 h je na programe obľúbená dychovka Drietomanka s koncertom plným známych vianočných piesní a následne o 17.00 h koncert šiestich očarujúcich hlasov bez použitia nástrojov v zoskupení Voising. Bronzovú nedeľu na námestí spestria Džipsís & Gádžos s ich temperamentným gypsy jazzom. Druhý víkend uzavrie speváčka známa z detského projektu Mária Podhradská & band. Strieborný víkend pod hradom otvorí o 17.00 h vianočný akustický koncert pop punkovej partičky MF a o 19.00 h vám zahrá popová skupina King Shaolin svoje najväčšie hity. V sobotu o 14.30 h vystúpia Malí a veľkí koledníci z folklórnych súborov Čajka, Radosť, Lampášik, Kornička, Rozvadžan a Harmonikovej akadémie. O 17.00 h rozozvučí vaše hlasivky energická speváčka Anna Re s kapelou a svojim zborom. O 19.00 h sa môžete tešiť na obľúbenú speváčku Katarínu Knechtovú. V nedeľu o 14.30 h je pripravený veľký vianočný program folklórnych skupín Dubnička, Melenčár, Chotár, Kornička a Škrupinka s názvom Nesiem vám novinu. O 17.00 h vás vtiahne do svojho muzikantského sveta herec Richard Autner. Posledný piatok v rámci vianočného programu otvoria o 17.00 h mladí rockeri Pell-Mell 59 a o 19.00 h slovenský spevák a bubeník Matej Smutný. V sobotu o 14.00 h Fragile prinesú do Trenčína príjemnú predvianočnú náladu. O 15.30 h si budete môcť vypočuť koncert dvojice Mila Medvedovska a Daniel Špiner, ktorí vás chytí za srdce. Posledným koncertom bude vystúpenie speváckeho kvarteta Lamour, ktoré začne o 17.00 h.

PROGRAM
2. 12. – 23. 12. Vianočný jarmok 10.00 – 18.00 > Remeselnícky jarmok 10.00 – 22.00 > Jedlo a nápoje

ORIGINÁLNE VIANOČNÉ DARČEKY > keramika, šperky, výrobky z dreva, vitráže, hračky, milé drobnosti, handmade výrobky
VOŇAVÉ TEPLÉ NÁPOJE > varené víno, horúca medovina, čokoláda, punč CHUTNÉ JEDLÁ > zabíjačkvové, syrové a grilované špeciality PREDVIANOČNÉ SLADKOSTI > koláče, medovníčky, pečené gaštany a iné dobroty

Začiatok podujatia: 01.12.2023
Koniec podujatia: 31.12.2023
Fotografie
Podobné podujatia