Čechomor a Lúčnica

Podujatie Bratislava

Čechomor a Lúčnica

Nenechajte si ujsť výnimočnú udalosť- koncert Čechomor & Lúčnica- spevácky zbor v NTC aréne Bratislava. Vo štvrtok, 25. mája sa na jednom pódiu stretnú česká folk- rocková kapela Čechomor a 30 členný spevácky zbor Lúčnica, aby zahrali a zaspievali svojim priaznivcom to najlepšie zo svojej tvorby.

Čechomor okrem svojich najväčších hitov ako sú Gorale a Včelín zahrá aj skladby z najnovšieho albumu Radosti života. Lúčnica zaspieva prierez toho najlepšieho zo svojej ľudovej tvorby.
Nezabudnuteľný májový koncert Čechomor & LÚČNICA- spevácky zbor v NTC aréne Bratislava bude nabitý energiou a plný zážitkov nielen pre návštevníkov, ale pre všetkých.

Česko- moravská kapela Čechomor, ktorá originálnym spôsobom spracováva ľudové piesne, vznikla v roku 1988 a hrá v zložení František Černý, Karel Holas, Jan Kolář, Matej Lienert a Lukáš Čunta. Charakteristickým rysom kapely je nápaditosť aranžmánov, osobná interpretácia a inšpirácia v ľudovej hudbe. Kapela Čechomor, ktorá vystúpi ako druhá, má vo svojom 90 minútovom programe pripravené pre fanúšikov svoje najznámejšie skladby.

Spevácky zbor Lúčnica - je súčasťou Umeleckého súboru Lúčnica. Prezentuje sa vyspelou speváckou technikou, hlasovou kultúrou a charakteristickým zvukovým prejavom. Jeho výkony sú vysoko hodnotené odbornou kritikou a stretávajú sa s veľkým úspechom aj u širokého publika.Zbor Lúčnice získal najvyššie ocenenia na medzinárodných speváckych súťažiach a festivaloch, účinkoval v Číne, USA, Južnej Kórei, Argentíne, Jordánsku, Izraeli, Venezuele, na Taiwane, v Mexiku, ako aj vo väčšine štátov celej Európy. Bohatý repertoár lúčničiarov zahŕňa a cappella diela všetkých štýlových období od renesancie až po súčasnú slovenskú tvorbu. Zbor interpretuje skladby rôznych žánrov – sakrálne diela, svetskú tvorbu, zborové úpravy populárnych skladieb a gospelov, ale hlavný dôraz kladie na interpretáciu starších i nových skladieb inšpirovaných slovenskou ľudovou piesňou. Od sezóny 2003/2004 je umeleckou vedúcou a dirigentkou speváckeho zboru Elena Matušová.

19:00

Začiatok podujatia: 25.05.2023
Fotografie
Podobné podujatia
Timmy Trumpet
Overené podujatieTimmy Trumpet
A4 Studio, Bratislava
FRAGILE & MÁRIA ČÍROVÁ
Overené podujatieFRAGILE & MÁRIA ČÍROVÁ
DK Zrkadlový háj, Bratislava
CHOREA GALA 2024
Overené podujatieCHOREA GALA 2024
Grand Hotel River Park, Bratislava
PAVOL HAMMEL - SRDCE BEZ ANJELA
Overené podujatiePAVOL HAMMEL - SRDCE BEZ ANJELA
Dom kultúry Ružinov, Bratislava
POČUŤ SRDCOM 2024
Overené podujatiePOČUŤ SRDCOM 2024
DK Zrkadlový háj, Bratislava