Cechové hody kremnické a Kremnický jarmok 2023

Podujatie Kremnica

Cechové hody kremnické a Kremnický jarmok 2023

Kremnický jarmok a Cechové hody kremnické sa tento rok uskutočnia 22. júla 2023 na Štefánikovom námestí a na ulici Jána Kollára. Popri remeselnom jarmoku a rôznych predajcoch na vás čaká aj zaujímavý kultúrny a spoločenský program. Chýbať nebude ani tento rok banícky sprievod, históriu nám sprítomní aj cech starých bojových umení Vlčí tesák.
V rámci bohatej kultúrnej ponuky vystúpi víťaz Kremnického lasa, kapela Stars, domáca dychová hudba Minciar, Black Band, banícky spevokol Fokoš a čerešničkou na torte budú vystúpenia Dominiky Mirgovej, kapely Virvar, či pivného rocku Marlett. (Podrobný program nájdete na plagáte pod článkom.) Ako informovala za prípravný výbor jarmoku Svetlana Šverhová, na jednom z najkrajších námestí Slovenska a v ulici Jána Kollára nebudú chýbať stánky s chutným občerstvením, grilované jarmočné špeciality, párance, trdelníky, domáce koláče, podpecníky, cukrová vata, medovina a včelie produkty.

Návštevníci jarmoku si určite vyberú aj medzi remeselnými stánkami s keramikou, výrobkami z dreva a kože, na predaj budú tkané koberce, domáce sirupy a liečivé balzamy, prútený tovar, košíky a doplnky do bytu aj záhrady, stánky s folklórnym oblečením, medovníky, či kováčska vyhňa.
Bohatá bude ponuka aj v stánkoch s domácimi potrebami - kotlíky, hrnce, tašky a batohy, čiapky, klobúky, ohlávky pre kone, chomúty, kožené výrobky, textil pre deti aj dospelých, šperky z polodrahokamov, bižutéria, výrobky zo skla. Počas celého jarmoku budú na námestí prebiehať ukážky stredovekého zvykoslovia a lukostreľby v podaní Cechu starých bojových umení Vlčí tesák.

Začiatok podujatia: 22.07.2023
Fotografie
Podobné podujatia