CENTRÁLNA INTELIGENCIA

Podujatie Ružomberok

CENTRÁLNA INTELIGENCIA

Bez malého Harta a veľkého Johnsona sa svet zachrániť nedá.

Bývalí spolužiaci sa po rokoch znovu stretávajú. Bob Stone (D. Johnson) je šikanovaný čudák, ktorý sa stane agentom CIA. Teraz sa vracia späť na svoju strednú školu, kde denne zažíval peklo. O pomoc požiada svojho najväčšieho tyrana Calvina (K. Hart). Ten je dnes účtovníkom a smutne spomína na dni zašlej slávy počas strednej školy. Stane sa z nich nerozlučná dvojka, ktorá bude čeliť v prísne tajnom prípade veľkému počtu prestreliek, tajných špionáži a nebezpečne vtipných situácií. 

Keby ste mali zachrániť svet a mohli by ste o pomoc požiadať jedného bývalého spolužiaka zo strednej školy, určite by ste si vybrali premianta ročníka, školskú športovú hviezdu, slovom najmúdrejšieho, najobľúbenejšieho a najvyšportovanejšieho chalana zo všetkých. Ale možno by ste šliapli celkom vedľa, podobne ako sa to stalo elitnému agentovi CIA s muskulatúrou Dwaynea Johnsona v akčnej komédii Centrálna inteligencia.  

Bob Stone /Dwayne Johnson/ bol na strednej škole malý, nepopulárny a šikanovaný tučniak na rozdiel od Calvina /Kevin Hart/, ktorý stál na úplne opačnej strane stredoškolského potravinového reťazca. V Calvinovom prípade však už ide len o spomienky na zašlú slávu, lebo dnes sa zožiera na zle platenom mieste účtovníka a sleduje ako mu život uniká pomedzi prsty. 

Bob a Calvin sa dlhé roky nevideli, až na seba narazili na internete a neskôr sa stretli v bare, aby si zaspomínali na staré dobré časy. Calvin je šokovaný nielen z Bobovej novej kulturistickej postavy, ale hlavne z toho, že Calvin je elitný agent CIA a rieši tie najzamotanejšie špionážne prípady sveta. Calvin nechá starého priateľa u seba prespať, čo sa však ukáže ako zásadná chyba, lebo hneď ráno vtrhne do bytu trestná výprava Bobovych nazúrených kolegov - agentov, ktorí idú svojmu partnerovi po krku. Podľa nich je totiž Bob namočený v prípravách na teroristický útok! Bob sa dá na útek a vezme so sebou aj stále šokovaného Calvina. S jeho pomocou chce nielen očistiť svoje meno, ale aj zachrániť svet, čo by pre bývalú stredoškolskú hviezdu nemal byť žiadny problém.

Centrálna inteligencia je typická „buddy movie". Ide o komédiu, v ktorej je humor založený na spolupráci dvoch úplne odlišných charakterov. Komik prvej triedy, akým je Kevin Hart, má veľa podobných skúseností, Dwayne Johnson je však v tomto smere nováčik. „Cit pre komédiu sa naučiť nedá, buď ho máte, alebo nie. Dwayne však na toto úplne kašle, zariskoval a strmhlav sa vrhol do filmu. Naša spolupráca bola o vzájomnej dôvere." Hovorí Kevin Hart.

Réžia: Rawson Marshall Thurber
Scenár: Peter Steinfeld, Ike Barinholtz
Kamera: Barry Peterson
Hrajú: Dwayne Johnson, Kevin Hart, Ariana DeFusco, Aaron Paul, Amy Ryan, Megan Park, Brett Azar, Danielle Nicolet, Tim Griffin, Slaine, Jeffrey Corazzini... 

Akčná komédia, 114 min., MP12+, USA, ST, 2D projekcia

Čas: 20. 06. 2016 - 22. 06. 2016, 19:00 hod.

Miesto: Kino Kultúra v Ružomberku
Vstupné: 4,00€

Fotografie
Podobné podujatia
Žiadne podujatie.