Čertovská Jasovská

Podujatie Háj

Čertovská Jasovská

Pozývame vás na turisticko-vzdelávaciu exkurziu s názvom Čertovská Jasovská.
Začneme pri Čertovom moste - v najužšom mieste Hájskej tiesňavy medzi Zádielskou a Jasovskou planinou. Ten bol až do začiatku 20.storočia, keď ho odstrelmi spriechodnili, taký úzky, že obec Hačava bola dovtedy odrezaná od sveta. Prvý autobus sa do nej mohol dostať až po ďalšom rozšírení tiesňavy začiatkom 70-tych rokov. Nakukneme do Krulovej bane aj Gordánovej jaskyne. Pohľadáme zvyšky úzkokoľajky. A vychutnáme si nádherné výhľady z Jasovskej planiny, za dobrej viditeľnosti až k Budapešti, ale celkom určite na Čertovu jaskyňu.
Príďte sa prejsť známou planinou po neznámych miestach.
Stretneme sa v nedeľu 14.06.2020 o 9:00 v obci Háj pri občerstvení Preso pod skalou. Cena za účasť 10 eur/dospelí, 5 eur/študenti, seniori. Nevhodné pre deti do 13 rokov. Prosíme nebrať so sebou psy. Zber lesných plodov a rastlín je v NP zakázaný. Účasť na vlastnú zodpovednosť.

Po exkurzii je možné pozrieť si aj sochu anjela na cintoríne v Háji - rekvizitu z filmu, Pamätník prvého štartu Košického maratónu pri penzióne Réva, pomníky Čechom, Slovákom a Maďarom pripomínajúce rôzne bojové konflikty a historické udalosti, aj Tabuľu zmierenia na pahorku Gyur pri Turni nad Bodvou, odkiaľ vidno päť planín Slovenského krasu naraz.

Začiatok podujatia: 14. 6. 2020 9:00:00
Koniec podujatia: 14. 6. 2020 15:00:00
Fotografie
Podobné podujatia
Kung fu camp 2,24
Overené podujatieKung fu camp 2,24
Šaštín Straže, Šaštín - Stráže