Cestovateľský festival Cestou necestou 2023

Podujatie Námestovo

Cestovateľský festival

Srdečne vás opäť pozývame na skvelé cestovateľské prednášky na festivale Cestou necestou v námestovskom Kine Kultúra. Tešiť sa môžete na skvelé prednášky Katky o prekvapeniach z Japonska a s Filipom sa vyberieme do parádnej Kolumbie.

Program:
18:00 Katka Líšková - Japonské prekvapenia Japonsko je krajina, ktorá prekvapí aj skúsených cestovateľov. Od našich predstáv o pretechnologizovanej spoločnosti po duchovné chrámy šintoizmu a zen budhizmu. Viete napríklad o tom, že v Japonsku je najviac reštaurácii s michelinovskou hviezdou na svete? Alebo že tu kúpite veľa vecí v samopredajných automatoch? Dokonca aj použité dámske prádlo. Shinkanzeny hlásia priemerné ročné meškanie 18 sekúnd a za svoj odpad si je každý Japonec zodpovedný sám. Preto takmer nenájdete odpadkové koše vo verejných priestranstvách.. a mnoho iných zaujímavostí, o ktorých Vám príde porozprávať Katka Líšková.

19:15 Filip Lehotský - Jánošík na liečení: Kolumbia

Ako Ayahuasca a šamani pomáhajú pri liečení depresie a úzkostí?
Prečo aj vysokoškoláci túžia byť ako Pablo Escobar? Koľko g kokaínu chce prezident dovoliť užívať seniorom? Prečo pôvodné indiánky počas prvej menštruácie nemôžu vyjsť na slnko?

Filip Jánošík porozpráva o svojich zážitkoch na netradičnom cestovateľskom premietaní. Za 5 týždňov sám precestoval Kolumbiu, kde sa zúčastnil šamanistických rituálov, putoval džungľou za pôvodnými indiánskymi kmeňmi a vydal sa po stopách narkobaróna Pabla Escobara.


Fotografie
Podobné podujatia