Cestovateľský festival Cestou necestou v Košiciach 2020

Podujatie Košice

Cestovateľský festival Cestou necestou v Košiciach

Cestovateľský festival Cestou necestou v nových priestoroch Auly Kostlivého v Košiciach - 2dni.
Exotické Maldivy, rajská Srí Lanka, prebicyklujeme Irán, porozprávame o kaukazkých perlách Gruzínsku a Arménsku a cestovateľský pankáč Filip nás rozosmeje svojou brutálne úprimnou stand up o zážitkoch z Thajska!

PROGRAM - 9.3.2020 (PONDELOK)

18:00 Alexandra Kováčová - Maldivy, život miestnych ľudí vs. rezorty
Väčšina ľudí navštevuje Maldivy tak, že si užívajú drahé all inclusive rezorty. Tam však vôbec neprídu do styku s miestnymi ľuďmi a ich kultúrou, a tak o tom, aké Maldivy v skutočnosti sú, nemajú ani predstavu. Akí sú miestni ľudia? Čím sa líšia od Indov či Srílančanov? Čomu sa denne venujú a čím sú jedineční? Alex strávila na Maldivách mesiac, a to na 12 rôznych ostrovoch a porozpráva nám svoje zážitky z tohto raja na zemi.
Crazy Sexy Fun Traveler

19:00 prestávka

19:10 Gabo Antal - Rajská Srí Lanka
Srí Lanka bola označená ako najkrajší ostrov planéty už prvými európskymi objaviteľmi. Ja som ju navštívil po šiestich masochistických týždňoch v Indii a nielen preto som mal pocit, že som sa ocitol v raji na zemi. Prevediem vás nádhernými plážami ostrova Cejlón, prejdeme si treky s parádnymi výhľadmi, posvätné chrámy zapísané v zozname svetového dedičstva Unesco, navštívime čajové plantáže, prevezieme sa na súkromnom ťuk-ťuku, najpomalšími vlakmi a najplnšími autobusmi, kde neviete, či sa potíte vy, alebo na vás nalepená prísediaca pani, kde vám do rytmu bude donekonečna hrať Srí Lanská verzia Senzi TV a šofér sa bude snažiť prekonať všetky rýchlostné rekordy a zákony gravitácie, ochutnáme najlepšie exotické ovocia ale aj najštiplavejšie domáce jedlá, ale najmä vás presvedčím, že Srí Lanku aspoň raz za život treba navštíviť!

20:10 prestávka

20:20 Radka Nováková - Žena v sedle: Irán na bicygľu.
Irán je očarujúci. Ľudia sú neuveriteľne priateľskí, mešity krásne, kultúra pestrá a ťažko rozumiteľná. Naše plány sa obrátili na ruby prvé dni v Iráne a vôbec to neľutujem. Namiesto cesty ďalej na východ, sme si to naplno užili v Perzii a pokračovali na západ. Ráno sa zobudíš a nevieš čo ťa čaká. Bez plánov a slobodne na bicykli 


PROGRAM - 10.3.2020 (UTOROK)

18:00 Andrea Turanská -Kaukazské perly na hranici Európy a Ázie - Gruzínsko a Arménsko
Dve krajiny s bohatou a napriek svojej blízkosti, veľmi odlišnou históriou. Arménsko sa všeobecne pokladá za najchudobnejšiu postkomunistickú krajinu. Toto tvrdenie však neplatí o jeho kultúrnom dedičstve. Ako kolíska kresťanstva si uchránilo množstvo kostolíkov, kláštorov a kultúrnych pamiatok. Gruzínsko je na tom podobne. Okrem toho boli obe tieto krajiny vďaka svojej polohe obdarené prekrásnou prírodou a neskutočnou rôznorodosťou. Každý, kto ich navštívi, pokladá ich za kúsok raja na Zemi. Vysoké štíty, nekonečné pasienky, zakvitnuté lúky, vinohrady plné sladučkého hrozna a v Gruzínsku dokonca i more. Vydáme sa na cestu pestrým Kaukazom, zaplávame si v tyrkysovej vode horských kaňonov, pripijeme si s domácimi čačou na svojich predkov a prenocujeme v ich jednoduchých príbytkoch...

19:25 prestávka

19:35 Filip Lehotský - "Jánošík" na úteku v Thajsku
Za koľko predá thajská mama svojho syna gayovi? Čo si predstavujú mnísi, aby odolali prostitútkam? Naozaj Thajčanky vedia strieľať pingpongové loptičky vagínou? Koľko zarobí 10-ročný boxer za jeden zápas? Filip Jánošík opäť mapuje a spoznáva krajinu svojským spôsobom. Práve v Thajsku trávi 5 týždňov, počas ktorých žil s mníchmi v kláštore, 4 hodiny denne trénoval muay thai s domácimi boxermi a zistil, že Bangkok je naozaj mesto hriechu. Ak Coronavirus dopraje, Filip sa vráti o všetkom porozprávať a... ako vždy... nevynechá nič. Jeden z našich najvtipnejších prezentujúcich nenechá ani jedno oko suché! :)
---------------------------------------------------------------------------------------

LÍSTKY: https://tinyurl.com/rbeuvm7

Vstupné:
- 10 € v predpredaji na 2 dni
- 12 € na mieste na 2dni

- 6 € v predpredaj na jeden deň
- 7 € na mieste na jeden deň (podľa kapacity)
- 5 € na mieste na poslednú prezentáciu v danom dni (podľa kapacity)


Začiatok podujatia: 9. 3. 2020 18:00:00
Koniec podujatia: 10. 3. 2020 21:00:00
Vstupenky
Fotografie
Podobné podujatia