CESTOVATEĽSKÝ FESTIVAL CESTOU NECESTOU V PREŠOVE

Podujatie Prešov

Čaká na teba žena sólo cestovateľka a jej 800km peši do Santiaga de Compostela. Lenka Siváková tentoraz predstaví Kazachstan plný protikladov a premiéru v Prešove bude mať aj spoluorganizátor festivalu Milan HANO s jeho šialenou jazdou cez JV Áziu.


18:00 Patrícia Mrázková - Camino de Santiago

Jedna žena, 2 nohy, 33 dní, 800 km - púť po Španielsku, z francúzskeho Saint Jean Pied de Port do Santiaga de Compostela. Vstávať o 6 ráno, niesť 12 kg zbytočností "pre každý prípad" a krivkať 25 km každý deň v ústrety najväčšiemu dobrodružstvu vôbec. Horúčavy, ploštice, levanduľový olej, tortilla de patatas, zlodej, špagety, pár ošetrených pľuzgierov a akcia "Hľadá sa ďalší Slovák"...


19:00 - 19:15 prestávka


19:15 Lenka Siváková - Kazachstan

Kazachstan je krajina, ktorá dá cestovateľom možnosť zažiť veľa aj za krátky čas. Pri presune medzi dvoma najväčšími mestami prejdete horúcou stepou a skončíte v snehom pokrytých horách. Geograficky ste v Ázii, ale miestni sa cítia ako Európania. Posadia vás na koberček do jurty, pripravia čerstvé kobylie mlieko a ukážu vám nové drahé oblečenie, ktoré si kúpili v Zare. Vitajte v krajine bývalého Sovietskeho zväzu, ktorá sa začína cítiť moderne.


20:00 - 20:15 prestávka


20:15 Milan Hano - Juhovýchodná Ázia – V tieni minulosti

„V akom nádherne fungujúcom svete sme sa to ocitli? Hovorím moje prvé dojmy mojej priateľke – Lenke na letisku v Bangkoku po 3 a pol mesiaci masochizmu v Indii.“ To som ešte netušil, že náš výlet sa pretiahne o neplánované 3 mesiace, pričom by mi ani vo sne nenapadlo, že v Kambodži budeme pozorovať koraly a fosforeskujúci planktón, uvidím šokujúce zverstvá Červených Kmérov, v budhistickom komunizme menom Laos sa stratíme v džungli bez sprievodcu, 8 hodinová plavba po Mekongu môže byť tak šialene dlhá a skoro ma zašlapí slonia mamina, keď jej fotím potomka na miestnom festivale. Vietnam – ľadová káva a poriadne silná so zeleným čajom na zapitie! Ho Či minova horská cesta zo Saigonu do Hanoja na poddimenzovanej motorke vo dvoch a plne naložení – zvládne to motorka, alebo my? A na záver? Kto by si nevychutnal národný park Cat Ba aj s malou plavbou na kajaku cez plávajúce rybárske dediny na otvorenom mori…len pozor na vlny!


21:30 Záver


Vstupné:

- 5 € pre prvých 10 lístkov v predpredaji

- 6 € ďalšie v predpredaji

- 6 € na mieste podľa kapacity


Lístky na: https://tinyurl.com/y8pl5ses

Meno organizátora: OZ Cestou necestou
Fotografie
Podobné podujatia
ZION fest 2024
Overené podujatieZION fest 2024
Klub Stromoradie, Prešov, Prešov
Dobrý Festival 2024
Overené podujatieDobrý Festival 2024
Prírodné kúpalisko Delňa, Prešov
Žiadny obrázok
Overené podujatieMajáles Sabinov 2024
Park na Námestí Slobody, Sabinov
OKEY LETO POPRAD
Overené podujatieOKEY LETO POPRAD
Letisko Poprad, Poprad
TATRANSKÝ TATÉR
Overené podujatieTATRANSKÝ TATÉR
Aréna Poprad, Poprad
ZION fest 2024
Overené podujatieZION fest 2024
Klub Stromoradie, Prešov, Prešov