Cestovateľský festival CESTOU NECESTOU

Podujatie Spišská Nová Ves

Cestovateľský festival CESTOU NECESTOU

OZ Cestou necestou vás srdečne pozýva na cestovateľský festival Cestou necestou v Kantina PUBe v Spišskej Novej Vsi. Tešiť sa môžete na dve cestovateľské prezentácie Michala Knitla o 100-dňovej ceste od Ekvádora až po Salvádor s výstupmi na sopky i karnerval v Kolumbii. V druhej prezentácii sa pozriete na prvý slovenský prechod kanadských Rockies, kde Mišo išiel stovky kilometrov mimo chodníkov, iba s pomocou navigácie v telefóne.

18:00 Michal Knitl – Výstupy na sopky od Ekvádora až po Salvádor
Neuveriteľných 100 dní v raji. Keď si Mišo spomenie, čo sa mu podarilo za takú krátku dobu, znie to priam neuveriteľne. Výstupy na fotogenické Cayambe, Cotopaxi i Chimborazo, návšteva komunity pri Quite, hory i karneval v Kolumbii, sopky, jazerá, vodopády i kúpanie sa v Karibiku v Paname, Kostarike, Nikaragui a Salvádore. Viac ako 450 kilometrov na horách v 6 krajinách, ktoré stoja za návštevu.

19:30 Michal Knitl – Great Divide Trail a okolité hory
Great Divide Trail v Kanade je právom považovaný za druhú najťažšiu túru v Severnej Amerike (po Hayduke traile). Po prejdení malej časti v roku 2019 kanadské Rockies Miša priťahovali ako magnet. Postupne prešiel viac ako 1150 kilometrov (52+ kilometrov stúpania) peši na horách, poväčšine po alternatívnych chodníkoch, ktorých je na GDT neúrekom. Príďte si vypočuť príbeh o putovaní naprieč divočinou, kde často nebolo ani stopy po ľuďoch. Okrem oficiálnych a alternatívnych trás GDT sa dozviete aj o výstupoch na niekoľko hôr v Rockies i o oblasti Bugaboos. Po Cordillera Blanca Traverse a Wind River High Route bola táto túra ako čerešničkou na torte a ideálnym ukončením leta.

v predpredaji 7 € / na mieste 9 €

Začiatok podujatia: 14.03.2024
Fotografie
Podobné podujatia