Cha Bud! krst albumu

Podujatie Košice

Cha Bud! krst albumu

Košická skupina Cha Bud! pokrstí tesne pred Vianocami v Tabačke svoj debutový album "Nice To Eat You". Ako hostia sa predstavia kapely Erwin Kite a Girls from the moon, o afterparty sa v priestoroch Fabric Cafe postarajú Djs Cyril & Metod.

Cha Bud

Kapela Cha Bud! (rómsky "Zjedz veľa!") sa sformovala v roku 2011 s ambíciami produkovať vlastné autorské kompozície. V repertoári, ktorý za túto dobu vytvorila je možné nájsť vplyvy súčasného jazzu, groove, tanečného funku, ale aj d´n´b či dubu. Kompaktný zvuk, v súčasnosti až osemčlenného zoskupenia hudobníkov neustrnul vo fusion hudbe 70. a 80. rokov, ale reflektuje aktuálne svetové hudobné postupy. Pôvodné kompozície autorov Mateja Lazára, Petra Šafráneka a Pavla Jeňa nie sú postavené len na tradičnej jazzovej forme “téma, solo, téma”, ale pracuje i na viacvrstvenných plochách s experimentálnym elektronickým zvukom. Kapela mala možnosť účinkovať po boku umelcov ako Richard Bona, Anna Maria Jopek či Eric Marienthal, zahrala si aj na festivaloch Open Jazz fest či JazzForSale. Po množstve klubových či festivalových koncertoch sa v roku 2014 presadila aj u odbornej poroty, keď v súťaži "Nové tváre slovenského jazzu" získala cenu za kolektívny výkon a hráč na klávesové nástroje Matej Lazár cenu za kompozíciu. V roku 2015 Cha Bud! zvíťazili v súťaži Mladých talentov na Bratislavských jazzových dňoch a mohli tak otvárať nasledujúci ročník BJD z hlavného pódia. Koncom tohto roka kapela vydáva svoj debutový album Nice To Eat You, ktorý nahrávala v známom študiu Sono.

Viktor Balog - drums
Matej Lazár - keyboards, samples
Peter Šafránek - guitar, talkbox
Adam Richter – bass
Filip Molčányi - altSax
Viktor Vaitovič - tenorSax
Pavol Jeňo - trumpet, flugelhorn
František Beneš - percussion

Erwin Kite

Erwin Kite je zoskupenie štyroch muzikantov, ktorí sa hudobne stretli niekde na pomedzí jazzu a rocku. Inšpirácia je tým pádom jasná – fusion muzika 70. rokov, od Head Hunters, cez Mahavishnu Orchestra až po kompozičné šialenstvo Franka Zappu. Samozrejme, podnety nachádzajú členovia aj v súčasných vodách, ich hudobný vkus zahŕňa R&B a funk, tvrdý rock, experimentálny jazz, či elektroniku, no neštítia sa ani popu. Cieľom kapely je hrať až rokenrolovo nahlas, avšak vyhnúť sa jeho klišé a skúšať neprebádané.

Ján Kopčák - saxophone
Rado Šulek - guitar
Martin "Miťo" Samuely - bass
Eduard Kiss - drums

Girls from the moon

Kapela Girls from the moon vznikla koncom júla 2016. Hrajú covers songs, ich interpretácia a aranžmány evokujú fúziu žánrov ako funk, soul, jazz, hip-hop... Pracujú na autorskej hudbe.

Ema Kakarová - drums, vocals
Monika Jeňová - keyboards, vocals
Martina Timková – bass, rap, vocals
Ladislava Maníčková - vocal, percussion

DJs Cyril & Metod

rezident DJs Tabačky Kulturfabrik

Miesto konania podujatia: Tabačka Kulturfabrik, Gorkého 2, Košice
Vstupenky: https://tootoot.fm/en/events/5a27c7645dee060f6883fdd5
Dátum začiatku podujatia: 22. Decembra 2017 20:00
Dátum ukončenia podujatia: 23. Decembra 2017 03:00
Pravdepodobné súradnice: 48.7291N 21.2559E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Cha Bud! krst albumu

Meno organizátora: Tabačka Kulturfabrik
Fotografie
Podobné podujatia