CHARON - PREMIÉRA NAŽIVO - BANSKÁ ŠTIAVNICA

Podujatie Banská Štiavnica

Tanečno-vizuálna performancia CHARON je inšpirovaná mytologickou postavou Charona - prievozníka duší a tézou Josepha Campbella, ktorá hovorí o mytológii ako o sile schopnej tvoriť morálne systémy. Postava Charona bola zvolená ako zosobnenie ľudských vlastností v ich sebareflexii. Zobrazuje kontrast v charakteroch reflektujúcich postoj k starovekému príbehu. Téma rezonujúca už v starovekom Grécku poukazuje aj na to, ako veľmi je hodnota peňazí zakorenená do ľudského podvedomia. Inšpiráciu nachádzame vo viacerých mýtoch, obrazoch dejín umenia, starovekých piesňach a textoch. Práve prednes zvukomalebných starovekých textov a ich prekomponovanie do autentického pohybového a hudobného diela sú základným kameňom tvorivého procesu. Príbehy mýtov posúvajú pohyb a hudbu do intenzívnejšieho vzťahu. Mýty sú zároveň nadčasovým komunikačným prostriedkom medzi človekom a okolitým svetom, rovnako ako prostriedkom poznania samého seba.

tvorivý tím

Radoslav Piovarči - koncept, choreografia, réžia

Paulína Šmatláková - koncept

Michal Paľko - hudba

Alexandra Rychtarčíková - dramaturgia, texty

Ján Čief, Michal Paľko, Radoslav Piovarči - scénografia

Martin Kotúček - kostýmy

Ján Čief - svetelný dizajn

Radoslav Piovarči, Paulína Šmatláková, Michal Paľko - účinkujúci

 

Z dôvodu stále platných nariadení sa informácie a podmienky účasti budú upresňovať. Počet divákov je obmedzený na 50 osôb. Prosíme o dodržanie aktuálne platných hygienických opatrení.

VSTUPNÉ: 10 EUR (7 EUR dôchodcovia a ZŤP): https://tootoot.fm/sk/events/60a8fae011c44f0b3c4a1446

alebo platba v hotovosti na mieste (Keďže je počet účastníkov obmedzený, v prípade záujmu o platbu v hotovosti odporúčame vytvoriť si rezerváciu zaslaním e-mailu na charon.performance@gmail.com)

Keďže sa podujatie odohráva v exteriéri, treba si zobrať deku a niečo teplejšie na oblečenie. V priestoroch bude zabezpečený prístup na toalety a tiež potrebné dezinfekčné prostriedky.

UBYTOVANIE: v prípade záujmu o ubytovanie budeme radi, ak podporíte nášho partnera Skautský dom: http://www.hostel.stiavnica.sk/o-hosteli/

Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Meno organizátora: Radoslav Piovarči (Trakt o.z.)
Fotografie
Podobné podujatia
Koncert skupiny Vidiek
Overené podujatieKoncert skupiny Vidiek
Resla Residence, Banská Štiavnica
TICHÁ NOC
Overené podujatieTICHÁ NOC
Aula SZU, Banská Bystrica
Jar na farme
Overené podujatieJar na farme
Lučenec - Ľadovo, Lučenec