CIGÁNKA - Muzikál Cigánskych Diablov

Podujatie Košice

CIGÁNKA - Muzikál Cigánskych Diablov

Život je ako šachovnica, na ktorej sa pohybujeme my. Biele a čierne figúrky. Ale čie sú to ruky, ktoré figúrkami ťahajú...

V živote každého jednotlivca pôsobia dve sily: požehnania a kliatby. Jedna sila je prospešná, druhá škodlivá. Za jednou stojí anjel – dobro – nádej – láska a za tou druhou diabol – zlo – beznádej – pokušenie a smrť. Kým najčistejším prejavom prvej sily je láska, tak dôsledkom kliatby často býva smrť.

Predstavenie je moderná hudobno-tanečná feéria s prvkami muzikálu, ktorej nosnými piliermi sú spev, tanec, ale hlavne emóciami a virtuozitou nabitá hudba v bravúrnej interpretácii Cigánskych Diablov. Predstavenie chce originálnym umeleckým pohľadom poukázať na silu lásky, ale i nepriazne osudu. A taktiež na nezmyselné spoločenské predsudky, ktoré často láske bránia.

Originalita projektu spočíva v tom, že je koncipovaný tak, aby svojou skladbu oslovil takmer všetky vekové kategórie a to doma i v zahraničí. Nosná myšlienka príbehu spočíva v nekonečnom súboji dobra a zla, čierneho a bieleho, lásky a nenávisti, života a smrti.

Keďže súčasné umelecké tendencie smerujú k tomu, aby okrem obsahu a istej umeleckej výpovede program spĺňal aj určité vizuálne kritériá, či už v rámci kostýmov, scénografie, projekcie, svetelných ale aj zvukových a rôznych iných javiskových efektov, bude táto celovečerná show tiež pastvou pre oči i uši.

Divadlo Grand, Masarykova 2, Košice 040 01

26.10.2018 19:00

Fotografie
Podobné podujatia
TICHÁ NOC
Overené podujatieTICHÁ NOC
Historická radnica, Košice
HISTORKY OD SUSEDOV
Overené podujatieHISTORKY OD SUSEDOV
Dom kultúry Mier, Spišská Nová Ves
Ťapákovci
Overené podujatieŤapákovci
Kultúrny dom, Smižany
TICHÁ NOC
Overené podujatieTICHÁ NOC
Historická radnica, Košice
Ťapákovci
Overené podujatieŤapákovci
MsKS, Michalovce