CIGÁNSKI DIABLI – VIANOČNÝ KONCERT

Podujatie Košice

CIGÁNSKI DIABLI – VIANOČNÝ KONCERT

Prinášame do Košíc Vianočný koncert obľúbeného orchestra Cigánski diabli. Pripravte sa na dávku temperamentu, emócie a skvelého hudobného zážitku.
Počas koncertu zaznejú cigánske, ľudové, etno i populárne skladby v podaní najúspešnejšieho cigánskeho orchestra Cigánski diabli. Inštrumentálne skladby aj skladby so spevom Silvie Sarkoziovej plné energie a temperamentu vytvoria u divádkov nádherné emócie a nezabudnuteľný zážitok. Orchester počas koncertu ponúkne to najlepšie zo svojej tvorby. Je to pestrý prierez repertoárom slovenského, cigánskeho a medzinárodného folklóru, doplnený virtuóznymi skladbami pre cimbal, husle, klarinet a piesňami v podaní Silvie Šarköziovej. Môžete sa tešiť na jedinečné spojenie ľudovej hudby so svetovou klasikou či ďalšími hudobnými žánrami, ako jazz, etno, flamenco či gypsy music. Publikum na Slovensku i v cudzine si obľúbilo nielen nové originálne virtuózne skladby Cigánskych diablov, ale aj fúzie a jedinečné aranžmány, v ktorých sa snúbia nezvyčajné hudobné kombinácie s nesmierným temperamentom. V programe zaznejú aj skladby z posledného hudobno-tanečného projektu vytvoreného v spolupráci Jánom Ďurovčíkom a Slovenským Divadlom Tanca, s názvom "Cigáni Idú do Neba".

Ernest Šarközi - cimbal a umelecký vedúci
Štefan Banyak - husle/primáš Silvia Šarköziová - violončelo/spev Jozef Farkaš - viola Róbert Fehér - kontrabas Zoltán Grunza – klarinet

18:00

Začiatok podujatia: 19.12.2023
Fotografie
Podobné podujatia