CLOSER (Na dotyk)

Podujatie Bratislava

CLOSER (Na dotyk)
Pridať do môjho kalendára
Divadlo
Web organizátora:
divadloarena.sk/
Ďalšie podujatia v meste Bratislava
Podrobnejšie informácie: +421 2 67202557 (pokladňa)

Štyria ľudia, štyri vzťahy a nekonečno podôb lásky, túžby a zrady. Súčasná hra Patricka Marbera Closer (Na dotyk) s nebezpečnou presnosťou odkrýva tajomstvá správania sa mužov a žien v partnerských vzťahoch. Práve pre trefné zobrazenie anatómie moderných partnerstiev niekoľko amerických i britských novinárov neodporúčalo hru navštevovať zamilovaným dvojiciam. Večný konflikt míňajúcich sa trajektórií ženských snov a mužských túžob, či mužských nárokov a ženských potrieb. Erotická vášeň v kontraste s túžbou po intimite, hľadanie pravdivého citu v zápase s dráždivosťou zakázanej lásky, kontrast požiadaviek ega s túžbou po nehe a pocite bezpečia. Boxerský ring partnerskej dominancie a submisivity, mužský boj o jednu ženu a ženský zápas o jedného muža. Closer – konečne love story pre dospelých. Closer – Alica v krajine bez zázrakov.

Hra Closer (Na dotyk) bola ocenená niekoľkými americkými i britskými cenami za drámu, medzi nimi i Olivierovou cenou 1997 za najlepšiu hru. V roku 2004 vznikol rovnomenný film v réžii Mikea Nicholsa (Kto sa bojí Virginie WoolfovejAbsolvent) v hlavných úlohách s Natalie Portman, Juliou Roberts, Judom Lawom a Cliveom Owenom.

 „Jedna z najlepších anglicky písaných hier o sexuálnej politike“ (The Sunday Times) nevídaným spôsobom vstúpila do kultúrneho kontextu. Je považovaná za jednu z najlepších hier 90. rokov. New York Observer napísal, že Closer je „čierna komédia o erotickej túžbe, sebectve a o iluzórnosti lásky.“ „Closer je hra bolestivá a zároveň krásna, úžasne vtipná a zničujúco smutná,“ písalo sa v Daily Variety.

Meno organizátora: Divadlo Aréna
Fotografie
Podobné podujatia
NA SKLE MAĽOVANÉ
Overené podujatieNA SKLE MAĽOVANÉ
STARS auditorium, Bratislava
Dlhý, Okatý, Bruchatý
Overené podujatieDlhý, Okatý, Bruchatý
Bratislavské bábkové divadlo, budova RND, Záhradnícka 95, Bratislava
CYRANO - DIVADELNÁ UDALOSŤ ROKA 2024
Overené podujatieCYRANO - DIVADELNÁ UDALOSŤ ROKA 2024
Dom kultúry Ružinov, Bratislava
TAKMER PYŠNÁ PRINCEZNÁ 10:00
Overené podujatieTAKMER PYŠNÁ PRINCEZNÁ 10:00
Dom kultúry Ružinov, Bratislava
ALŽBETA BÁTHORY
Overené podujatieALŽBETA BÁTHORY
Dom kultúry Ružinov, Bratislava
DOBRÝ DEŇ, PÁN VLK! - DETSKÉ PREDSTAVENIE
Overené podujatieDOBRÝ DEŇ, PÁN VLK! - DETSKÉ PREDSTAVENIE
Stredisko kultúry Vajnorská 21, Bratislava