ČO SA SNÍVA TRPASLÍKOM

Podujatie Veľký Krtíš

ČO SA SNÍVA TRPASLÍKOM

Na pozadí búrlivých, nevyjasnených rodinných vzťahov neúspešného operného speváka, jeho bývalej milenky, večne nespokojnej manželky učiteľky a jej novej zanietenej priateľky nám autor trpkej komédie Čo snívajú trpaslíci Stanislav Štepka ponúka zaujímavú a iste aj vtipnú dramatickú konfrontáciu: možnosť nahliadnuť nielen do dusného, utápajúceho sa manželského vzťahu, ale zároveň hlavne nám prostredníctvom snaživého speváka dáva nazrieť do zákulisia kšeftárskej agentúry vyrábajúcej a sprostredkujúcej tzv. ľudové zábavné umenie pre nenáročné vrstvy. Nazrieme spolu do procesu vzniku, fungovania, ale najmä masovej či verejnej televíznej prezentácie nevkusu a gýču, čo sa miestami vydáva za zábavnú tvorbu. Totiž našim podnikateľským umeleckým „trpaslíkom“ sa nesníva o tom, aby umelecky vyrástli, ale ide im o jediné: aby sa všetci naokolo znížili na ich úroveň… Umeleckým protikladom – iste aj ľudsky veľmi vtipným protipólom názorom a tvorbe bývalého operného speváka – je jeho stále aktívny otec, dôchodca, bývalý dramaturg vo verejnoprávnej televízii, ale aj záhadná starenka Danková, ktorá z dávnej minulosti prináša pre nás zaujímavý, poetický odkaz.
Hrajú: Stanislav Štepka, Maruška Nedomová, Zuzana Norisová alebo Andrea Martvoňová, Simona Miháliková, Mojmír Caban, Michal Kubovčík alebo René Štúr, Samuel Spišák alebo Ondrej Hraška, Marcelka Cmorejová alebo Martin Šenc, Ladislav Hubáček, Vladimír Svítek

Vstupné v predpredaji 14 Eur ( v deň predstavenia sa zvyšuje na 17 Eur ) je v Mestskom kultúrnom stredisku vo Veľkom Krtíši počas pracovných dní od 8:00 - 15:00 hod. ŤZP si môžu uplatniť zľavu 50 %.
Online: www.msks.velky-krtis.sk

Fotografie
Podobné podujatia
Deti doby
Overené podujatieDeti doby
Mestské kultúrne stredisko, Veľký Krtíš
Sen každej ženy
Overené podujatieSen každej ženy
Dom kultúry, Brezno
Otec
Overené podujatieOtec
Dom kultúry Podborová, Zvolen
Deti doby
Overené podujatieDeti doby
Mestské kultúrne stredisko, Veľký Krtíš
Deti doby - Radošinské naivné divadlo
Overené podujatieDeti doby - Radošinské naivné divadlo
Aula Beliana UMB, Banská Bystrica