ČO SA TAM ***** STALO? / WHAT THE ***** HAPPEND THERE?!

Podujatie Spišský Hrhov

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Kultúra, Výstavy a veľtrhy
Web organizátora:
sarahs.cz/
Ďalšie podujatia v meste Spišský Hrhov
Podrobnejšie informácie: Výstava vizuálneho umenia mileniálnej generácie ZUŠ Levoča.

Kolektívna prezentačná aktivita skupiny profesionálnych výtvarníkov (absolventov vysokých škôl umeleckého zamerania VŠVU, AKU BB, FUTU KE, STU v odbore voľné výtvarné umenie, dizajn) v dialógu s ich pôvodnými pedagógmi z miestnej ZUŠ v Levoči. Cieľom je predstavenie generácie vizuálnych umelcov /výtvarníkov, architektov, dizajnérov/ ktorí ako absolventi umeleckého vzdelania základného typu v období posledných 15 rokov vo výraznom počte pokračovali v štúdiách na odborných vysokých školách v širokom spektre odborovej orientácie a ako profesionálni výtvarníci sa stali súčasťou domácej i zahraničnej výtvarnej scény. Naznačuje to špecifický jav kreatívneho zázemia danej inštitúcie v konkrétnom čase pre dané mesto. Tento fenomén ako stratégiu urban-mappingu lokálneho kontextu a inštitucionálnej kritiky tematizuje výstava – jednotliví autori individuálne aj kolektívne pracujú s tematiku skúsenosti, pamäťovej stopy miesta, rekontextualizujú existujúce vzťahy a kolaboráciu, medzigeneračnú spoluprácu. Výstava je súčasťou dramaturgického konceptu EQO 2017/2018, zameraného na prieskum aktuálneho stavu lokálneho umenia – pracuje s filozofiou provincionalizmu s cieľom zhrnúť a kategorizovať živú skutočnosť. Výstava bude zahrnutá v rozšírenom katalógu vrátane autorských textov a dokumentácií akcií s ňou súvisiacich. 
Výstava predstaví súbor diel média maľby, voľnej a ilustračnej grafiky, voľného plagátu a autorského dizajnérskeho objektu. Bude otvorená vernisážou v priestore EQO (areál ZŠ a MŠ) v utorok 9. januára o 18:00.


Výstavu z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

 

Emília BLAŠKOVÁ (*1989, Levoča) je absolventka Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave, Katedra grafiky a iných médií, Ateliér voľná grafika a ilustrácia (prof. Dušan Kállay, akad. mal.). Žije a tvorí v Levoči.

Marek GAJ (1988*, Levoča) je absolvent Fakulty umení Technickej univerzity v Košiciach, Katedry dizajnu, Ateliéru Produkt (Mgr. Jaroslav Tomaščík). Žije a tvorí v Poznani /PL/.

Adam MACKO (*1989, Levoča) je absolvent Fakulty umení Technickej univerzity v Košiciach, katedra Výtvarných umení a intermédií, ateliér Grafiky a experimentálnych techník (prof. Peter Rónai, akad. mal.). Žije a tvorí v Levoči.

Marek MERTINKO (*1988, Levoča) je absolvent Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave, Katedra grafiky a iných médií, Ateliér voľná grafika a ilustrácia (prof. Dušan Kállay, akad. mal.). Žije a tvorí v Bratislave.

Ľubomír REPASKÝ (*1971, Levoča) je absolvent Prešovskej univerzity, Katedra výtvarnej výchovy a umenia (doc. Peter Kocák, PhD., akad. mal.). Pedagogicky pôsobí na lokálnej ZUŠ, žije a tvorí v Levoči.

Jaroslav ŠVESTKA (*1972, Levoča) je absolvent Prešovskej univerzity, Katedra výtvarnej výchovy a umenia (doc. Peter Kocák, PhD., akad. mal.) a bývalý reprezentant SR v paracyklistike (zúčastnil sa paralympijských hier v Londýne 2012). Žije a tvorí v Levoči.

Matúš VACULA (*1988, Spišská Nová Ves) je absolvent Fakulty umení Technickej univerzity v Košiciach, Katedry dizajnu, Ateliéru Produkt (Mgr. Jaroslav Tomaščík). Žije a tvorí v Bratislave.

Meno organizátora: SARAHS SK, n.o.
Fotografie
Podobné podujatia