Dávid Bílek GITAROVÁ SHOW - Smižany

Podujatie Smižany

Dávid Bílek GITAROVÁ SHOW - Smižany

Môže jedna gitara nahradiť celú kapelu?
Gitarový virtuóz, dvojnásobný laureát v hre na klasickej gitare a držiteľ prestížnych cien Dávid Bílek predstavuje svoju multižánrovú GITAROVÚ SHOW, v ktorej vás presvedčí, že sa to dá. Klasické diela a svetové hity velikánov ako Metallica, Sting, Beatles, Led Zeppelin, známa skladba Cancion del Mariachi z filmu Desperado, ale aj najznámejšie Slovenské, či ľudové piesne zaznejú v jedinečnom gitarovom prevedení.

V roku 2014 Dávid Bílek získal na Súťaži študentov konzervatórií SR 1. miesto a zároveň sa stal absolútnym víťazom. O dva roky neskôr si obhájil na Súťaži študentov konzervatórií SR 1. miesto a titul absolútneho víťaza. Za jeho úspechy mu bola ministrom kultúry udelená Cena sv. Gorazda. V tom istom roku sa zúčastnil projektu Viva Ulica! kde vyhral prvé miesto. V rámci výhry si mal možnosť zahrať so Slovenskou filharmóniou v Sade Janka Kráľa, čo považuje za jeden zo svojich najväčších úspechov.
Bol hosťom medzinárodného festivalu komornej hudby Jar v Rusku kde vystúpil aj na galakoncerte festivalu v moskovskom Štátnom múzeu A. S. Puškina. Už v maturitnom ročníku odohral svoj debutový sólový recitál na festivale Hudobná jar v Banskej Bystrici.

Okrem klasickej hudby sa venuje aj flamenco gitare, ktorá ho preslávila už ako študenta, keď jeho virálne video z nákupného centra obletelo na Facebooku doslova celý svet. Vďaka svojej ojedinelej hre sa stal aj sólistom v SND. Okrem toho, že jeho posledný singel „Nanané“ s Kalim má vyše 200 tisíc pozretí na YouTube, vystupoval s menami ako Dara Rolins, Braňo Kostka, Celeste Buckingham, Sima Magušinová, Gladiátor, Polemic a mnoho ďalších. Taktiež bol hosťom na turné Roba Opatovského a klavírneho virtuóza Jozefa Hollého.
Na koncertoch ako jeden z mála využíva „Looper“ čo je efekt, vďaka ktorému majú diváci pocit, že s nim hrá celá kapela. Nenechajte si ujsť strhujúce koncerty plné prekvapení a emócií. Mladý gitarista sa na Vás teší v šiestich mestách naprieč Slovenskom a garantuje, že to čo uvidíte na jeho turné ste ešte nevideli.

19:00

Začiatok podujatia: 21.04.2024
Fotografie
Podobné podujatia
Majáles Smižany 2024
Overené podujatieMajáles Smižany 2024
Športový areál, Smižany
1. Letný GEMER FEST 2024
Overené podujatie1. Letný GEMER FEST 2024
Futbalový štadión, Rožňava
ŠÍRAVA DEŤOM 2024
Overené podujatieŠÍRAVA DEŤOM 2024
Amfiteáter Lúč - Zemplínska Šírava, Vinné
VYZNANIE TOUR 24.05.2024
Overené podujatieVYZNANIE TOUR 24.05.2024
Mestska Sportová Hala, Michalovce