DEŇ NEZÁVISLOSTI: NOVÝ ÚTOK

Podujatie Ružomberok

DEŇ NEZÁVISLOSTI: NOVÝ ÚTOK

Deň nezávislosti: Nový útok. Ďalšia kapitola tohto eposu predstaví globálnu katastrofu nepredstaviteľného rozsahu. S využitím obnovených technológií votrelcov vybudovali obyvatelia Zeme obrovský obranný program na ochranu planéty. Napriek tomu nás však nič nemôže pripraviť na vyspelú silu votrelcov. Len vynaliezavosť niekoľkých statočných mužov a žien môže zachrániť našu civilizáciu pred zánikom.

Dvadsať rokov sme sa pripravovali. Oni tiež.

Vedeli sme, že sa raz vrátia. Využili sme preto na obranu všetky možnosti a zdroje Zeme. Študovali sme ukoristené mimozemské technológie, plány a spôsob myslenia votrelcov. Poučili sme sa z predchádzajúceho boja o prežitie i z cesty k nášmu víťazstvu. Ale bude to stačiť? Sme pripravení na to, čo sa teraz z hĺbky vesmíru blíži k našej Zemi? Alebo nás pred zánikom zachráni hlavne naša vynaliezavosť a dôvtip? Ako je vôbec možné čeliť vesmírnej lodi, ktorá k zaparkovaniu potrebuje celý Atlantický oceán? 

Deň nezávislosti režiséra Rolanda Emmericha pred dvadsiatimi rokmi nanovo vymedzil žáner katastrofického filmu, priniesol nový typ celosvetovej katastrofy a ohrozenia celého ľudstva. Teraz sa vracia, aby dokončil to, čo vtedy začal. Súboj ľudstva s brutálnym, bezcitným a technologicky nadradeným mimozemským nepriateľom bude buď víťazný, alebo posledný, pretože v prípade porážky žiadny človek neprežije.

Spolu s Rolandom Emmerichom sa vo filme Deň nezávislosti: Nový útok stretnete aj s niektorými hrdinami a pamätníkmi predchádzajúceho súboja s mimozemšťanmi na čele s Jeffom Goldblumom a Billom Pullmanom. Doplní ich množstvo odvážnych nováčikov, napríklad Liam Hemsworth (Hunger Games) a Charlotte Gainsbourg (Melancholia, Nymfomanka).

Réžia: Roland Emmerich
Kamera: Markus Förderer
Hudba: Harald Kloser, Thomas Wanker
Hrajú: Jeff Goldblum, Bill Pullman, Liam Hemsworth, Charlotte Gainsbourg, Joey King, Maika Monroe, Angela Baby, William Fichtner, Sela Ward, Brent Spiner, Judd Hirsch, Ryan Cartwright, Vivica A. Fox, Travis Tope, David Grant Wright, Grace Huang, Gbenga Akinnagbe, Mckenna Grace, Deobia Oparei, Hays Wellford...

Sci-fi, 130 min., MP12+, USA, ST, 2D projekcia

Časy premietania:
Sobota 25. a nedeľa 26.6. o 19:00 hod.
Pondelok 27.6. o 18:30 hod.

Fotografie
Podobné podujatia
RAPUNSEL NA VLÁSKU
Overené podujatieRAPUNSEL NA VLÁSKU
Mestské kultúrne stredisko, Modra