Detský Divadelný Klub: Don Šajn

Podujatie Trenčín

Detský Divadelný Klub: Don Šajn

Tyjátr je divadelný projekt bábkoherca a dramaturga Ivana Gontka, člena súboru Starého divadla K. Spišáka v Nitre a spoluzakladateľa súboru Teatro Tatro. Cieľom projektu je prinavrátiť do súčasnosti tradíciu kočovných bábkarov a komediantov.
Hra o zvodcovi žien Donovi Juanovi pochádza z 2. polovice 14. storočia a stala sa predlohou mnohých neskorších verzií, či pre komédiu dell´arte, Moliérovu drámu alebo slávnu Mozartovu operu. Postupne sa stala súčasťou kmeňového repertoáru každej bábkarskej dynastie.
V Čechách sa hrala od roku 1770 pod názvom „Strassliwi Hodowani nebo Don Jean mordirz sweho Pana bratra Don Carlos“ a postupne z verzií rôznych bábkarských rodov vznikol text, ktorý sa s malými obmenami hráva dodnes.
Príbeh o potrestanom hriešnikovi hrávali aj Anderlovci a bol jedným z nahrávanejších titulov. Práve túto verziu ponúkame divákom v neskrátenej podobe a veríme, že i v našom podaní si získa svojich divákov.
Hra je venovaná pamiatke všetkých slovenských ľudových bábkarov, vďaka ktorým pretrvalo tradičné bábkové divadlo do dnešných dní.

Miesto konania podujatia: Klub Lúč, Kniežaťa Pribinu 2, Trenčín
Vstupenky: http://klubluc.sk/divadlo/1506/18_9_2016/detsky-divadelny-klub-don-sajn.html
Dátum začiatku podujatia: 18. Septembra 2016 16:00
Dátum ukončenia podujatia: 18. Septembra 2016 17:00
Pravdepodobné súradnice: 48.8955N 18.0392E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Detský Divadelný Klub: Don Šajn

Fotografie
Podobné podujatia