Divoké jedlé rastliny a zelené smoothies v Ekocentre SOSNA

Podujatie Družstevná pri Hornáde

Divoké jedlé rastliny a zelené smoothies v Ekocentre SOSNA

Chcete sa najesť vonku?

Ak Vás láka ochutnať divoké jedlé rastliny, príďte a prejdeme sa spolu vonku a dozviete sa, čo všetko je možné v prírode jesť. Zároveň si z toho, čo nájdeme, spolu spravíme vynikajúce divoké zelené smoothies - prezradím Vám svoje finty ako pripraviť také zelené smoothies, ktoré milujú aj malé deti!
Ukážem Vám, ktoré rastliny sú výborné do zelených smoothies alebo RAW stravy, ale aj tie, ktoré sú chutnejšie skôr varené. Väčšinou najzdravšie a najchutnejšie sú tie rastlinky, s ktorými ľudia najviac bojujú, práve tie najbežnejšie "buriny" na záhradke...
Ochutnáme vynikajúce listy a kvety stromov a naučím Vás ich aj spoznávať. Takisto poviem a zároveň ukážem, s čím sa dajú jedlé rastliny pomýliť.
Okrem toho budem rozprávať o liečivých účinkoch bylín a divokej stravy. Spravíme si spolu RAW pomazánku z divokých jedlých rastlín, ktorú ochutnáme s domácim kváskovým chlebíkom zo žaluďov.

Kedy?
Piatok 12. mája od 9:00 do 13:00
Kde?
Stretneme sa v Ekocentre Sosna v Družstevnej pri Hornáde (5 km od Košíc). Tam si spravíme aj zelené smoothies, a keď nám zvýši čas, prejdeme sa spolu aj do lesa.

Cena:
17- 33 eur - Vy sami sa môžete rozhodnúť, koľko chcete darovať. Keď je to pre Vás veľa, napíšte a dohodneme sa - cena nemá byť prekážkou :) Cena zahŕňa lektorné, poplatok za miesto a stravu (smoothies, pomazánka, kváskový chlebík - väčšinou z bio potravín).

Prihlášky a otázky:
divokejedle@gmail.com
0950 455 769
počet miest obmedzený

Keď chcete spoznať a ochutnať ešte viac rastlín, v piatok poobede a v sobotu vediem 3-hodinové prechádzky po lesoch a lúkach (ale nebudeme tak veľa chodiť, takže kľudne zoberte na prechádzku aj svoje deti). Tu nájdete viac info:
https://www.facebook.com/events/191355558044663/

Ďakujem aj za zdieľanie a šírenie informácií o tejto akcií ďalej všetkým, ktorých by to mohlo zaujať :)

Miesto konania podujatia: Ekocentrum Sosna, Okružná 17, Družstevná pri Hornáde
Dátum začiatku podujatia: 12. Mája 2017 09:00
Dátum ukončenia podujatia: 12. Mája 2017 13:00
Pravdepodobné súradnice: 48.8012N 21.2501E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Divoké jedlé rastliny a zelené smoothies v Ekocentre SOSNA

Fotografie
Podobné podujatia