Dni mesta Rimavská Sobota 2019

Podujatie Rimavská Sobota

Dni mesta Rimavská Sobota 2019

Opäť po roku ožije začiatkom mája Rimavská Sobota oslavami, ktoré budú plné hudby, zábavy a samozrejme dobrej nálady. Nezabudlo sa na nikoho a z bohatej ponuky kultúrneho programu si vyberie skutočne každý jeden, kto naše Hlavné námestie počas dvoch dní navštívi.

Dni mesta začnú v piatok 3. mája v dopoludňajších hodinách a to tradične slávnostným otvorením, po ktorom svoju šikovnosť predvedú naši najmenší občania. Čo sa v nich skrýva ukážu deti z materských a žiaci zo základných škôl v programe pod názvom Deti mestu. Sviatočnú atmosféru spríjemnia svojím vystúpením žiaci Súkromného hudobného a dramatického konzervatória a rovnako svojou tvorbou a šikovnosťou zaujmú Soboťanov deti a mládež z Centra voľného času Relax. Keď nás „Relaxáci“ správne naladia, na pódium nastúpi so svojím workshopom známy tanečník Miroslav „Bruise“ Žilka, ktorý svoje schopnosti nielen predvedie, ale rovnako sa o ne aj rád podelí a ukáže nám „ako  na to“. Vystúpenie tohto tanečníka bude zároveň ochutnávkou toho, čím naše mesto ožije v podvečerných hodinách, kedy nám Bruise so svojou tanečnou skupinou Old School Brothers predvedie veľkolepú show. Toto profesionálne zoskupenie môžeme poznať aj z televíznych obrazoviek, keďže sa v roku 2008 stalo víťazom obľúbenej súťaže Slovensko má talent. Na svoje si však prídu aj milovníci ľudoviek, ktorých potešia svižné tóny ľudovej skupiny Veselí starci. Na vlne živých melódií nás unesie aj beašska skupina z Maďarska Fláre Beás, ktorá sa postará o skutočne neobyčajný hudobný zážitok. Veľkým hudobným vyvrcholením našich mestských slávností bude vystúpenie známej slovenskej kapely Peter Bič Project, ktorá na naše Hlavné námestie prinesie vlnu populárnej hudby známej nielen na celom Slovensku, ale aj v zahraničí.

Vystúpením úspešnej skupiny však naše Dni mesta nekončia a pokračovať budeme hneď v sobotu. Tá bude patriť našim najmenším a vďaka zábavnej show a množstvu atrakcií bude veselá, hravá, plná úsmevov a detskej radosti. Nielen deti, ba aj celé rodiny si budú môcť užiť spoločné chvíle s Kúzelníkom Baltazárom, animátormi či maskotom. Okrem milého predstavenia je pre naše detičky pripravené maľovanie  na tvár, balónkár, ale aj možnosť dať si zhotoviť zábavnú fotografiu, ktorá sa tak stane vašou veselou spomienkou. Samozrejme, súčasťou tohtoročných osláv bude aj slávnostné zasadnutie mestského zastupiteľstva, odovzdávanie Cien mesta a Ceny primátora mesta. Chýbať nebudú ani tradičné Jarné trhy či ďalšie sprievodné podujatia. Jednoducho, všetci sa máme na čo tešiť! Program je bohatý, stačí si vybrať a prísť v piatok 3. mája a v sobotu 4. mája na naše Hlavné námestie. Rimavská Sobota sa na vás teší!

Fotografie
Podobné podujatia
ABBA MANIA BY ABBA STARS
Overené podujatieABBA MANIA BY ABBA STARS
Dom kultúry , Rimavská Sobota
Juraj Hnilica – Sólo akusticky
Overené podujatieJuraj Hnilica – Sólo akusticky
Dom kultúry MsKS, Rimavská Sobota
40 ROKOV S RICHARDOM MÜLLEROM
Overené podujatie40 ROKOV S RICHARDOM MÜLLEROM
Dom kultúry , Rimavská Sobota
FÍHA TRALALA
Overené podujatieFÍHA TRALALA
Aula SZU, Banská Bystrica