Dom plný umenia 3

Podujatie Detva

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Kultúra
Web organizátora:
arteska.org/
Ďalšie podujatia v meste Detva
Podrobnejšie informácie: email: info@arteska.org , tel.č.: +421 911 974 652

Dom plný umenia v októbri predstaví znova pestrú škálu umelcov z celého Slovenska z rôznych druhov umenia. Nebude chýbať ani cestovateľské kino. V programe sa predstavia:

Jozef Spodniak alias Panika 71

graffiti Artist, Zvolen

Aj keď street art na Slovensku v tom pravom slova zmysle veľmi neexistuje, nájde sa tu pár jedincov, ktorých talent by nemal ostať nepovšimnutý. Jedným z nich je aj Panika 71 zo stredného Slovenska

Peter Šrank

spisovateľ, textár, pesničkár, cestovateľ, Žiar nad Hronom

Peter Kefo Šrank (1964, Partizánske). Spisovateľ, pesničkár s gitarou, textár, cestovateľ. Predstaviteľ inotajového oplzlizmu. Píše poéziu, aforizmy, epigramy, krátke publicistické žánre, poviedky, romány a cestopisy. Pre rozhlas tvorí glosy, fejtóny a humoristické scénky. Deťom sa prihovára básničkami, rozprávkami a piesňami.

Emily D. Beňová

spisovateľka, východné Slovensko  

Emily D. Beňová je slovenská spisovateľka, ktorá sa venuje romantickej, erotickej a fantasy literatúre. Ako autorka si prešla prekážkami, vypočula si mnohé odmietnutia a dnes patrí k najobľúbenejším spisovateľkám zo Slovenska.

Racional Reason

hudobná skupina, Detva

Racional Reason je novovzniknutá hudobná skupina hrajúca alternatívny hardrock, hrajúca v zložení: Marek Svintek – gitara, Róbert Ostrihoň – basová gitara, Matúš Sedliak – bicie-

Ondrej Medveď

fotograf, Bratislava

Fotografovanie vnímam ako prostriedok, nie ako cieľ. Prostriedok k objavovaniu krásy sveta navôkol, často dobre maskovanej. Nemám striktne vyhranenú oblasť, ktorej by som sa chcel venovať.  Jednotlivé fotografické žánre považujem za rôzne kapitoly pestrej knihy života. Je pre mňa výzvou tieto zachytiť a prezentovať tak, aby ostali v pamäti pozorovateľa.

Danica Hrnčiarová Šišláková

poetka, Banská Bystrica 

Prvé básničky začala písať asi v 9 rokoch pod vplyvom štúrovských básnikov a neskoršie už pod vplyvom súčasných autorov, hlavne Milana Rúfusa. Jedna z jej básní kedysi zaujala učiteľa slovenčiny, p. Andreja Chmelíka, ktorý ju predstavil Vojtechovi Mihálikovi. Odvtedy pravidelne publikovala v literárnej prílohe Nového slova, ktorú viedol. Neskoršie, keď sa v tvorbe poézie zdokonalila, jej dokonca vyšla báseň aj v zborníku „prílohárov“, ktorý V. Mihálik zostavil.

 Irena Irča Polívková

fotografka, Detva

Fotografovaniu ako záľube sa venuje intenzívnejšie a cieľavedome už vyše 30 rokov. Za toto obdobie zúročila svoje estetické cítenie, ktoré transformuje do fotografických obrazov jednoduchých vo forme a bohatých v obsahu.

Stano Polivka

cestovateľ, Detva, Bratislava

Stano sa narodil v Detve, avšak dnes žije v Bratislave, kde pracuje v IT. Jeho celoživotnou záľubou je cestovanie do menej navštevovaných destinácií.

Programom Vás budú sprevádzať zakladatelia Domu umenia Arteska, umelci a fotografi Maroš Bauer a Vratko Boleslavský a poetka Jana Kuricová Tomaľová.

Po skončení programu bude pre Vás pripravené posedenie, kde môžete stráviť čas s účinkujúcimi umelcami a budete mať dostatok priestoru na zoznámenie, otázky a rozhovory. Súčasťou programu budú videoprezentácie diel autorov, budete však mať možnosť vidieť niektoré diela vystavené a v prípade záujmu je možnosť kúpy diel a knižiek priamo od autorov. Samozrejmosťou je možnosť navštíviť prebiehajúce výstavy Domu umenia Arteska.

VSTUP ZDARMA

Meno organizátora: Dom umenia Arteska v Detve
Fotografie
Podobné podujatia
TICHÁ NOC
Overené podujatieTICHÁ NOC
Aula SZU, Banská Bystrica
Koncert ku dňu matiek
Overené podujatieKoncert ku dňu matiek
Dom kultúry Podborová, Zvolen
Vidiečanova Habovka
Overené podujatieVidiečanova Habovka
Kultúrny dom, Veľký Krtíš
MADUAR 90's PARTY - Žiar nad Hronom
Overené podujatieMADUAR 90's PARTY - Žiar nad Hronom
Park Š. Moysesa, Žiar nad Hronom