DORA PRE-STO

Podujatie Nitra

DORA PRE-STO

Kapela Dora vznikla v roku 2014 na podnet Braňa Ondríka spolu s Tiborom Seidlom, Jarom Ozimým a Tonym Markom po tom, ako odišli z kapely podobného žánru. Prvé aranžmány upravil Braňo Ondrík ešte v bývalej kapele v spolupráci s Petrom Bažíkom. Boli to skladby ako Pávy, Kňaz a Chyža. Ďalšie aranžmány už vznikali pod značkou Dora. Ku kapele sa pridali bratia Kozárovci. Marek obsadil pozíciu speváka a Peter prevzal úlohu basgitaristu a vokalistu.

Kapela začala v roku 2014 nahrávať svoj debutový album s názvom “Pískanice s makom”. Žiaľ, ešte predtým, ako sa podarilo album vydať, kapelu zasiahla smutná udalosť, a to úmrtie Braňa Ondríka, ktorý dlhé roky bojoval so zákernou chorobou. Napriek tejto udalosti kapela album vydala. Začiatkom júna 2015 ho pokrstil Peter Bažík. Album bol venovaný spomienke na Braňa Ondríka. Od jeho tragického odchodu sa kapela rozhodla hrať naďalej, avšak len s jedným gitaristom.

V roku 2016 DORA odohrala niekoľko koncertov. Všetko išlo, ako malo do momentu, keď z kapely odišli bratia Kozárovci. Rozhodli sa ísť vlastnou cestou, čo pre kapelu zmamenalo nechcenú “pauzu”.

V lete 2016 sa ku kapele pridali dvaja noví členovia. Miesto basgitaristu zaujal Šimon Lašák a miesto speváka Erik Michálek. S novými posilami mohla kapela znovu začať hrať. V tom roku ešte stihla Dora vydať singel Dzivočka, ktorú už aranžoval Tibor Seidl. “Dali sme ľuďom vedieť, že sme späť.”

V lete 2017 Tibor zaranžoval ďalších 9 ľudoviek a začalo sa nahrávať druhé CD, ktoré kapela vydala vo februári 2018. Na albume sa objavili hostia ako Mirka Partlová, Kuko z Horkýže Slíže a ďalší. Zároveň je súčasťou albumu skladba, ktorú ešte pred smrťou zaranžoval Braňo Ondrík.

Rok 2018 bol pre kapelu veľmi úspešný. Dora odohrala množstvo koncertov vo všetkých kútoch Slovenska a pomaly sa dostáva do povedomia ľudí. Zostava kapely tak prešla zaťažkávacou skúškou.

Aktuálne v marci 2019 Dora nahráva ďalšie štyri skladby, ktoré onedlho vyjdú na svetlo sveta.

Začiatkom roku 2020 sa kapela rozhodla obmeniť zostavu. Miesto speváka prevzal skvelý človek a talentovaný muzikant – Lukáš Slobodník. V novej zladenej zostave sa už začína nahrávať tretí album.

Začiatok podujatia: 7. 8. 2020 20:00:00
Koniec podujatia: 7. 8. 2020 22:00:00
Fotografie
Podobné podujatia