ElevenHill Koncert 2017

Podujatie Košice

ElevenHill

Kapela ElevenHill prerazila do zahraničia už debutovým singlom
Málokedy sa stane, že novovzniknutá kapela urobí hneď s prvou zverejnenou skladbou taký dojem. Skupine ElevenHill z Prešova sa podarilo rozvíriť hladinu nielen slovenskej scény s piesňou Room of Ghosts. V Kasárňach/Kulturparku si ju budú môcť priaznivci dobrej hudby vypočuť na koncerte 17. februára o 19:30 hod.

Skladba bodovala na Slovensku v hitparáde Demovnica Rádia_FM, vďaka čomu sa dostala aj do päťky nominovaných v kategórii Objav roka v rámci ankety Radio_Head_Awards. Singel poslala kapela aj do zahraničia. Vypočuť si ho mohli poslucháči v Anglicku, Škótsku i Kanade.

Napriek tomu, že je kapela ElevenHill stále čerstvým objavom slovenskej hudobnej scény, jej členovia nie sú žiadnymi nováčikmi. V minulosti pôsobili v rôznych iných, ale aj spoločných projektoch a majú za sebou bohaté hudobné skúsenosti. Spoločne začali hrávať v septembri 2014, pričom názov skupiny reflektuje ich blízky vzťah.
Práve skladba Room of Ghosts bola prvou, ktorú nahrali po tom, ako sa dali dokopy. Nezačínali s ambíciami, no úspech, ktorý zaznamenali s touto, ale aj s ďalšími skladbami, ich naštartoval k tomu, aby natočili debutový videoklip.

Záujem Slovenského rozhlasu, ale aj komerčných rádií vzrástol po tom, ako kapela zverejnila tanečný remix skladby, o ktorý sa postaral Peter Dudák alias Ďuďo z Hexu. Kapela zaznamenala aj zvýšený záujem o pôvodnú blues/folk-rockovú verziu, keď do svojho playlistu zaradila videoklip jedna z najväčších hudobných televíznych staníc v Európe Deluxe Music so sídlom v Nemecku rovno do hlavného vysielacieho času medzi mená ako Michael Jackson či Foo Fighters.

Jednohitovým zázrakom Prešovčania byť nechcú. Ďalší singel Ride Your Wave hudobnými kvalitami, charizmou a atmosférou ničím nezaostáva za úspešným debutom. Ešte pôsobivejší je videoklip, pri ktorého pozretí by človeku, ktorý kapelu nepozná, naozaj ani len nenapadlo, že ide o slovenskú produkciu. Odohráva sa totiž na pobreží Atlantiku, na Kanárskych ostrovoch, kde zachytáva život skupiny surfistov. Je to autentický pohľad do života mužov, ktorí si na miestach mimo záujmu bežných turistov užívajú slobodu a radosť z "chytania vĺn".

Skupina ElevenHill, v ktorej pôsobia Marián Ferenc (spev, gitara), Martin Dancák (gitara), Radoslav Hanzel (bicie), Braňo Goga (basgitara) a Peter Janus (basgitara), pracuje momentálne s producentom Martinom Migašom v štúdiu Umpax na svojom prvom albume. Podľa slov prešovských hudobníkov sa celá platňa ponesie v podobnom duchu a línii ako singel Room Of Ghosts a Ride Your Wave. Album by mal vyjsť na jar tohto roka.

Vstupné: 5 € v predpredaji / 7 € na mieste

Miesto konania podujatia: K13 - Košické kultúrne centrá, Kukučínova 2, Košice
Dátum začiatku podujatia: 17. Februára 2017 19:30
Dátum ukončenia podujatia: 17. Februára 2017 21:30
Pravdepodobné súradnice: 48.7195N 21.2541E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia ElevenHill

Fotografie
Podobné podujatia