Fakear

Podujatie Košice

Fakear

Francúzsky hudobník, beatmaker a producent Fakear alias Theo Le Vigoureux je najžiarivejšou hviezdou stále novej vlny elektronickej hudby z Francúzska, ktorá je často kladená na os niekde medzi Flumeho, Kaytranadu, Mount Kimbie a Bonoba a ktorej zvukové kvality nepochybne nielen dosahuje, ale darí sa mu vytvárať aj vlastný štýl.
Priekopník, ktorý v roku 2015 vypredal legendárnu parížsku Olympiu ešte predtým ako predstavil svoj prvý album (Animal), s ktorým následne dosiahol zlatý status. So skladbou La Lune Rousse dosiahol globálny hit, ktorý obletel celý svet. Zahral si po boku M.I.A a Odeszy, ako aj na svetovom turné s Bonobom. Bola to šialená cesta, ktorá sa začala vydaním série EP (Morning In Japan a Dark Lands v roku 2013, Sauvage v roku 2014, Asakusa v roku 2015), ktorými si vytvoril vlastnú silnú zvukovú identitu, elegantne spájajúcu britský post-dubstep s orientálnymi vplyvmi. Odvtedy vznikli štyri albumy spolu s množstvom EP, remixov a spoluprác. Fakear dokazuje, že beatmaking môže splynúť s popkultúrou bez toho, aby stratil identitu a charakter. Jeho zvuk je vhodný na tanečný parket aj na počúvanie pod hviezdami: inštinktívny a organický, filmovo zhovievavý a konkrétny zároveň.

Po takmer desiatich rokoch a jednej pandémii potreboval Fakear znovu objaviť seba a svoje hudobné alter ego. Výsledkom jeho prežívania je pripravovaný album Talisman, ktorý by mal vyjsť v roku 2023. Inšpiráciu čerpá z globálneho, trip-hopu a deep housu. Je to naozaj silný a jedinečný mix. Tematicky sa producent pohybuje medzi horninami, kryštálmi a časom chápaným cez geologické nánosy. Pozrite si videoklip k piesni Voyager, ktorý vás prevedie dychberúcimi pohľadmi v stave beztiaže. Album označuje za svoj doteraz najväčší a najambicióznejší.
Vigoureux je ambiciózny aj v boji proti klimatickým zmenám a pred dvoma rokmi sa pripojil k hnutiu Music Declares Emergency. Teraz hrá na klimatických pochodoch a na piesni Odyssea z pripravovaného albumu spolupracuje s renomovanou francúzskou klimatickou aktivistkou Camille Étienne.

19:30

Začiatok podujatia: 27.05.2023
Fotografie
Podobné podujatia