FESTIVAL „Balkánska mágia“ 2023

Podujatie Trnava

FESTIVAL „Balkánska mágia“

V dňoch 1. a 2. septembra 2023 v amfiteátri v Trnave sa uskutoční Prvý balkánsky festival naSlovensku, pod názvom „Balkánska mágia“ (srb. „Magija Balkana“).
Vstupenky platia iba na jeden zakúpený deň. Na festivale vystúpia renomovaní interpreti z Balkánu: Crvena jabuka, Colonia, Van Gogh, Džejla Ramović a Mirza Selimović. Špeciálnym hosťom festivalu bude známa slovenská speváčka a hudobníčka Dominika Mirgová. Dĺžka programu: 4 hodiny denne

PROGRAM FESTIVALU:

Piatok, 1. september od 18h – Prvý deň festivalu

- Dominika Mirgová
- Crvena jabuka - Colonia

Sobota, 2. september od 18h – Druhý deň festivalu

- Džejla Ramović
- VAN GOGH - Mirza Selimović

ČO VÁS ČAKÁ NA FESTIVALE

Počas dvoch festivalových dní, pri špičkovej audio a video produkcii, návštevníci budú mať môžnosť užiť si najväčšie hity známych interpretov, ktorí vystúpia v amfiteátri v Trnave.
Počas festivalu sa bude nakrúcať film o festivale a o Trnave.

V prvý festivalový deň sa predstaví trnavčanka Dominika Mirgová – speváčka a hudobníčka, ktorá je na scéne od 15-tich rokov a má za sebou početné single. Potom nasleduje rocková hudobná skupina Crvena Jabuka pochádzajúca z Bosny a Hercegoviny, ktorá bola založená v roku 1985. Na území bývalej Juhoslávie sa považuje za jednu z najúspešnejších skupín a do dnešného dňa je veľmi populárna. Ďalej sa na pódiu predstaví chorvátska hudobná skupina Colonia, založená v roku 1996. Skupina vydala trinásť štúdiových albumov a viac ako 35 singlov. V roku 2017 zo skupiny odišla pôvodná speváčka Indira Levak, ktorú vystriedala Ivana Lovrić.

Druhý festivalový deň otvorí mladá bosnianska sólistka Džejla Ramović, ktorá v sezóne 2018/19 zvíťazila v súťaži „Zvezde Granda“ v Srbsku a tým sa jej kariéra rozbehla. Potom vystúpi známa hudobná skupina Van Gogh zo Srbska, založená v roku 1986. Počas kariéry koncertovali na všetkých kontinentoch a získali početné ocenenia. Festival uzavrie spevák Mirza Selimović pochádzajúci z Bosny a Hercegoviny. Rovnako je víťazom v jednej zo sezón speváckej súťaže „Zvezde Granda“.

Pri kontrole vstupeniek návštevníci dostanú náramok, ktorý bude platný iba v ten deň, pre ktorý majú zakúpenú vstupenku.
S náramkom návštevníci budú môcť opustiť amfitetáter, ale nie aj areál festivalu. Nakoľko návštevník opustí areál festivalu, opätovný návrat na festival nebude možný.

18:00

Začiatok podujatia: 01.09.2023
Fotografie
Podobné podujatia