Festival Nahé vína Bratislava 2023 - zimná edícia

Podujatie Bratislava

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Festivaly, Iné podujatia, Kam v Bratislave
Web podujatia:
fb.me/e/1ySWLUuYX
Ďalšie podujatia v meste Bratislava
Podrobnejšie informácie: https://www.instagram.com/nahevina/

Ak platí, že vo víne je pravda, tak o naturálnom víne to platí dvojnásobne. Nie nadarmo sa mu hovorí úprimné víno. Toto pomenovanie dostalo pre svoju autenticitu. Naturálne víno je presne také, aké nám ho príroda dala, bez pesticídov, herbicídov, s minimálnym použitím siričitanov a s použitím divokých kvasiniek. To sa prirodzene odzrkadľuje aj v jeho chuti a farbe.

Nezameniteľnú chuť a rôzne prístupy pri výrobe vína môžu návštevníci festivalu otestovať už 9. decembra 2023 v bratislavskej Novej Cvernovke. Pripravené sú pre nich biele, ružové, oranžové, červené, šumivé, nefiltrované aj nečírené vína. Tiež vína bez pridanej síry, vína z amfory, betónového vajca, sur lie, šliapané nohami, biodynamické a rôzne iné.


„Nahé vína v Banskej Štiavnici majú svoje pokračovanie aj v hlavnom meste. Po úspešnom nultom ročníku sme si pre návštevníkov opäť pripravili zaujímavý program. Účasť potvrdili etablované vinárstva aj menší producenti nielen od nás ale napr. aj zo Slovinska, Rakúska a Českej republiky,” hovorí organizátor festivalu Miro Lanik.


Festival je určený pre širokú verejnosť aj someliérov. Dôležitejšie než skúsenosti s naturálnym vínom je láska k dobrému vínu a chuť objavovať netradičné chute.

Organizátor vysvetľuje: „Ak máte radi kvalitné víno, no neviete ako sa zorientovať v ponuke naturálnych vín, určite príďte. Poradíme vám, aké víno je pre vás vhodné. Ponuka festivalu je bohato vyskladaná, takže si určite vyberiete to svoje.”

Súčasťou festivalu je aj hudobný sprievodný program a gastro zóna.

Lístky na podujatie je možné zakúpiť za zvýhodnenú cenu v predpredaji on-line alebo na mieste.

Kedy:  
9. december 2023


11:00 - 13:00 degustácia pre someliérov
13:00 - 18:00 degustácia pre verejnosť

Kde:    
Nová Cvernovka

Račianska 78, Bratislava


Fotografie
Podobné podujatia