Filmový festival Be2Can: Cesta času

Podujatie Košice

Filmový festival Be2Can: Cesta času

Na 4. ročníku Be2Can sa bude premietať aj vizuálne úchvatný dokument o vzniku a zániku vesmíru. Bezmála štyridsať rokov sa vo vizionárskej mysli jedného z najvýznamnejších amerických režisérov Terrence Malicka rodila myšlienka na ambicióznu esej, ktorá nakoniec dostala tvar filmu Voyage of Time (Cesta času). Premietať sa bude v Kasárňach/Kulturparku 9. októbra o 18:00 hod.

V centre jeho pozornosti je evolúcia rôznych živých foriem, ich rozmanité podoby, premeny od jednobunkových organizmov až po formovanie ľudskej civilizácie. Film získal cenu Green Drop Award a bol nominovaný na Zlatého leva Benátky 2016.

Na tvorbe unikátneho dokumentu sa podieľal celý rad významných osobností vedeckého sveta, paleontológovia, biológovia, astrofyzici z prestížnych centier z celého sveta. Rozšírenú celovečernú verziu, ktorá vznikla spolu s kratším zostrihom pre IMAX, sprevádza poetický komentár slávnej herečky Cate Blanchett. Jej uhrančivý hlas kladie otázky, ktoré prevádzajú ľudstvo odjakživa. Malick tak pokračuje v odhaľovaní koreňov existencie človeka, ktoré dostalo jasnú podobu v oceňovanom filme Strom života.

Vstupné: 3 €

Miesto konania podujatia: KASÁRNE/KULTURPARK, Kukučínova 2, Košice
Dátum začiatku podujatia: 9. Októbra 2017 18:00
Dátum ukončenia podujatia: 9. Októbra 2017 20:00
Pravdepodobné súradnice: 48.7141N 21.2564E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Filmový festival Be2Can: Cesta času

Meno organizátora: K13 - Košické kultúrne centrá
Fotografie
Podobné podujatia
Žiadne podujatie.