Find Your Line - Freeridecamps.sk

Podujatie Nová Lesná

Find Your Line - Freeridecamps.sk

FIND YOUR LINE je tretím zo série freeride kempov. Vytvorili sme ho pre vynikajúcich lyžiarov, schopných lyžovať v rôznorodých podmienkach a neupravených terénoch.

Maximalizuj svoj potenciál!
Cieľom kempu je posilniť Vašu lyžiarsku zručnosť, aby ste sa mohli stať silným all-rounderom. Freeriderom schopným nájsť svoju "big line".

Na čo sa zameriame?

- technika lyžovania vo voľnom teréne, v žľaboch a kuloároch nad 35 stupňov,
- zvládanie terénnych prekážok a skokov,
- plynulé a bezpečné zvládnutie Vašej "big line",
- posúdenie lavínového rizika v teréne,
- testovanie stability snehovej pokrývky.


Čo Vás čaká na kempe Find your line?
Profesionálny inštruktor lyžovania zdokonalí Vašu techniku jazdy vo voľnom teréne. Zameria sa na zlepšenie technických a taktických schopností v rôznych druhoch snehu. Zdokonalí ich úroveň cez strategické cviky a cvičenia, ktoré fungujú na zvýšenie kontroly, všestrannosti a Vašeho individuálneho prejavu v lyžovaní.

Medzinárodný horský vodca IVBV-UIAGM-IFMGA sa zameria na taktiku jazdy v strmých žľaboch a kuloároch. Naučí Vás ako posúdiť náročnosť terénu, vyhodnocovať nástrahy a stanoviť si svoju líniu. Nezabudne ani na terénne prekážky a skoky. Ukáže Vám ako posúdiť lavínové riziko priamo v teréne, zvoliť si bezpečnú líniu a ako testovať stabilitu snehovej pokrývky. Všetko na úrovni nášho lavínového kurzu ADVANCED.

Večer sa stretneme na prednáškach, kde preberieme teóriu k praxi dalšieho dňa. Podrobne vyhodnotíme videozáznamy, aby ste videli, v čom ste silní a uvedomili si i slabé stránky. Teóriu lavín si názorne ukážeme na systéme Safety Academy Mountain 3D, ktorý získal cenu ISPO Award Gold Winner 2015/2016 v kategórii lavínovej bezpečnosti na svetovej výstave OutDoor Show vo Friedrichshafene.

Lyžovať budeme v terénoch Lomnického sedla a Chopku, ktoré sú v dosahu lanoviek. Vyberieme sa však aj do skialpinistického terénu, kde využijeme stúpacie pásy. To preto, aby ste vedeli posúdiť lavínové riziko aj pri výšľape.

Počas kempu Find your line budete mať možnosť testovať freeride lyže K2 a lavínové vybavenie BCA.

Miesto konania podujatia: Michal Gerčák - horský vodca, Slavkovská 525, Nová Lesná
Vstupenky: http://horsky-vodca.com/obchod/freeride-kemp-find-your-line/?utm_source=fcb+n%C3%A1kup&utm_campaign=FC+Find&utm_medium=fcb+event
Dátum začiatku podujatia: 9. Marca 2017 18:00
Dátum ukončenia podujatia: 12. Marca 2017 15:00
Pravdepodobné súradnice: 49.1231N 20.2601E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Find Your Line - Freeridecamps.sk

Fotografie
Podobné podujatia