Goral na gory

Podujatie Vysoké Tatry

Výstup Goralov do hôr v sprievode konských záprahov a tradičných goralských ľudoviek z Tatranskej Polianky až k Sliezskemu domu.

Okrem samotného výstupu z Tatranskej Polianky na Sliezsky dom čaká na účastníkov bohatý sprievodný program plný hudby a tanca. Výstup sa uskutoční pod záštitou primátora mesta Vysokých Tatier Jána Mokoša.

Registrácia na výstup začne o 9:00 a potrvá celú hodinu, počas ktorej budeme pasovať do „stavu goralského“. Podujatie je teda otvorené pre všetkých, nielen pre rodených Goralov.

Chceme všetkým milovníkom goralskej kultúry a regiónu postupne odkryť krásy, zvyky, tradície a špecifiká všetkých goralských obcí slovensko-poľského pomedzia.

„My, hrdí Gorali, budeme si vždy vážiť dedičstvo našich otcov a zaväzujeme sa ich tradície zachovávať a rozvíjať pre blaho.“

Veríme, že na tomto prvom ročníku vytvoríme ustanovujúci  rekord  v účasti Goralov späť v horách a zabezpečíme si tak zapísanie do Knihy slovenských rekordov. Bude to výzva pre ďalšie ročníky, na ktoré sa už teraz tešíme.  Podujatie sa bude totiž každoročne konať na inej turistickej trase s cieľom spoznať všetky obce tejto rázovitej oblasti Spiša, Liptova, Kysúc a Oravy. Na pamiatku sa účastníci podpíšu do Goralskej kroniky. Tradičná goralská zábava plná hudby, tanca a spevu pod Gerlachom potrvá až do 15:00 hod., kedy sa  účastníci výstupu v doprovode hudby presunú peši späť do Tatranskej Polianky.
Meno organizátora: Obnova kultúrnych tradícií, n.o.
Fotografie
Podobné podujatia
Tatranský majáles 2024
Tatranský majáles 2024
Tatranská Lomnica, Vysoké Tatry
Tatranský majáles 2024
Tatranský majáles 2024
Tatranská Lomnica, Vysoké Tatry
Žiadny obrázok
Overené podujatieStavanie Mája v Bachledke.
Bachledova dolina 702, Ždiar