Hra ako cesta poznania

Podujatie Mojtín

Joga
Joga je nástrojom, ktorý umožňuje prehlbovať vnímanie. Učí nás chápať súvislosti, ktorými si prechádzame, a ich pôvod. Tým do nás vnáša svetlo, čiže vysvetlenie. Svetlo a jeho oheň spaľuje nečistoty a vedie nás vpred. Joga je cesta, na ktorej sme poznávateľom samej seba.

Božská hra
Celkové pôsobenie Vesmíru má svoje tajomstvá a zvláštnosti. Z určitej tradičnej perspektívy to možno vyjadriť ako Božská hra, na ktorej sa podielom zúčastňujeme aj my. Rovnako ako dochádza k neustálemu tvoreniu, tak aj my neustále odhaľujeme nové obzory. S túžbou, s vášňou po dobrodružstve a s ašpiráciou po poznaní odkrývame rúško tajov a zbadáme krásu a pravdu stvorenia. Každý moment nám ponúka niečo nevšedného a ojedinelého a postoj, kedy sa stávame božským hráčom, nám dáva šancu vnímať magické zákulisia.

Čo zažijeme počas týždňa:

♠ Pravidelné cvičenie hathajogycvicenie
Ranné cvičenie nás dynamizuje, povzbudzuje a zároveň ladí na nový deň. Predstavíme si tradičný štýl cvičenia ásan – telesných pozícií, pri ktorom pozorujeme prúdenie energií a aktiváciu určitých úrovňí našej bytosti a následne si uvedomíme účinky v podobe vznešených stavov a kryštalických emócií. Je to spôsob, ako sa naučiť byť vnímavý a citlivý na vnútorné vnemy a rozširovať vedomie.

Cvičenie si zopakujeme aj navečer pre vnútorný vzostup energii a vycibrenie.

♠ Tématické meditácie
V priebehu celého týždňa budeme prehlbovať schopnosť sa sústrediť do seba a s pokojnou mysľou uskutočňovať intenzívne a hlboké sebavnímanie. Taktiež program doplníme o meditácie – ukážky stavov, ktoré nám pomôžu pochopiť preberané témy nie logicky, ale intuitívne.

♠ Poznávanie hrou
Obdržíme recept pre život ako veľkolepú hru poznania.
♣ Tajomná sila. Keď veci berieme stereotypne, nastáva rutina a nuda. Keď v nich odhaľujeme čaro, čiže mágiu, oslní nás úžas nového objavu.
♣ Kreativita. Tvorivá energia je nekonečná a prináša nám netušené možnosti. Spontánnosť, hravosť, geniálne nápady a umenie sa vyjadriť.
♣ Odvaha. Hrdina je odvážny a hľadá dobrodružstvo, romantiku a nevšednosť. Čo je to vlastne dobrodružstvo?
Meno organizátora: Mystérium škola jogy
Fotografie
Podobné podujatia
Sviatok piva Myjava 2024
Overené podujatieSviatok piva Myjava 2024
Námestie M. R. Štefánika, Myjava
Lampiónový sprievod
Overené podujatieLampiónový sprievod
Mestská knižnica Ľ. Štúra, Bánovce nad Bebravou
Fasa, oslavuje naša chasa!
Overené podujatieFasa, oslavuje naša chasa!
Dom armády - Posádkový klub, Trenčín
Prežili sme holokaust
Overené podujatiePrežili sme holokaust
KKC Hviezda, Trenčín