Hudba v čerešňovom raji

Podujatie Brdárka

Hudba v čerešňovom raji

Občianske združenie Alter Nativa usporadúva v Brdárke koncert v prírode s názvom Hudba v čerešňovom raji.
Brdárka je malá hornogemerská obec, výnimočná svojou zachovalou ľudovou architektúrou a najmä chýrnymi čerešňovými sadmi. Tisíce čerešní pokrývajú značnú časť jej chotára a práve na jar, v čase kvitnutia, keď sú sady odeté do slávnostnej bielej, púta obec pozornosť návštevníkov a turistov.
Krásu prírodného a kultúrneho dedičstva sa organizátor podujatia – občianske združenie Alter Nativa v spolupráci s Konzervatóriom Jozefa Adamoviča v Košiciach, rozhodol podfarbiť čarom hudby a tanca.
Združenie, ktoré sa prioritne venuje propagácii udržateľných spôsobov žitia a poriada permakultúrne a remeselné kurzy, tak zastrešuje podujatie, ktorého pridanú hodnotu k vnímaniu samotnej krásy krajiny,predstavuje možnosť nebyť len „tichými“ a nezúčastnenými pozorovateľmi, ale stať sa súčasťou mágie, ktorú nazývame umenie a tvorivosť. V čarovnom prírodnom prostredí malebnej Brdárky si budete môcť vypočuť nadaných mladých umelcov ako aj ich pedagógov z Konzervatória Jozefa Adamoviča v Košiciach: violončelistov, flautistov, akordeonistov, klaviristov, cimbalistov, gitaristov a tanečníkov a taktiež sa s nimi porozprávať.
Podujatie, Hudba v lese, ktoré tradične organizuje Konzervatórium Jozefa Adamoviča v Košiciach tak rozširuje svoje pôsobisko do iného krásneho prírodného priestoru východného Slovenska.
Vznik projektu Hudba v lese/Hudba v čerešňovom raji - inšpirovala aj skutočnosť, že koncertovanie v sálach s delením na interpretov a publikum, je novodobá záležitosť. Koncert v dnešnom slova zmysle vzniká až v 18. storočí, v minulosti sa často hrávalo, spievalo a tancovalo vonku.
Koncert sa uskutoční v pondelok 8.5.2023 od 13:00 do 17:00 priamo v brdárskych čerešňových sadoch. V prípade nepriazne počasia zaznejú tóny hudby v miestom Ev. a. v. kostole.
Vstupné na koncert je dobrovoľné a poslúži na rozvoj aktivít o.z. Alter Nativa v Brdárke. Symbolickou vstupenkou môžete už teraz podporiť aktivity združenia prostredníctvom:
https://alter-nativa.darujme.sk/hudba-v-raji/

Projekt, ktorého súčasťou bude i organový koncert začiatkom júla v miestnom kostole je spolufinancovaný Košickým samosprávnym krajom z programu Terra Incognita.

PONDELOK 8. MÁJA 2023 O 13:00 – 17:00

Začiatok podujatia: 08.05.2023
Fotografie
Podobné podujatia