ICONITO & FS ZEMPLÍN - KORENE

Podujatie Michalovce

ICONITO & FS ZEMPLÍN - KORENE

AŽ 65 ÚČINKUJÚCICH (ĽUDOVÝ ORCHESTER, SPEVÁCKY ZBOR, TANEČNÝ SÚBOR, HUDOBNÁ SKUPINA, HERECKÉ LEGENDY) - VEĽKOLEPÁ MULTIŽÁNROVÁ SHOW O SLOVENSKOM FOLKLÓRE.

Projekt Korene je autorským počinom skupiny ICONITO a folklórneho súboru ZEMPLÍN.
Samotný projekt sa skladá z viacerých častí, pričom dominantným produktom je multižánrové edukatívne predstavenie, poukazujúce na dominanty slovenského folklóru s ich odkazom a vplyvom na dnešnú dobu. Cieľom projektu Korene je predstaviť šesť rôznych regiónov Slovenska z hľadiska hudobného, tanečného, speváckeho, krojovo-kostýmového aj zvykoslovného. Každý región bude prezentovaný cez videodokrúky, ktoré odhalia ich regionálne zaujímavosti, ako sú kroje, osobnosti svetového kalibru so slovenskými koreňmi, či rôzne osobité dominanty nášho ľudového dedičstva - fujaru, horehronské spevy alebo terchovskú muziku, zapísanú do Zoznamu nehmotného kultúrneho dedičstva UNESCO.

Samotnú dejovú linku a odkaz projektu Korene možno vnímať v dvoch rovinách. V tej prvej sú nimi nástroje práce, zasadené do vlastného prostredia daného regiónu. Pri Myjave je to roľníctvo, na Podpoľaní výroba fujár, na Horehroní drevorubačstvo, na Kysuciach a v Terchovej zasa furmanstvo a pastierstvo, pri Goraloch pltníctvo, no a napokon na Zemplíne vinárstvo. Druhou rovinou sú elementy života, ktoré neobídu azda nikoho z nás: práca (Myjava), tvorba a radosť zo života (Podpoľanie), smrť (Horehronie), rodina (Kysuce - Terchovská dolina), návrat domov, zmierenie (región Goralov), vojna a odlúčenie (Zemplín).
K celovečernému predstaveniu bol vydaný album, ktorý je zároveň soundtrackom projektu Korene v plnom hudobnom rozsahu.

19:00

Začiatok podujatia: 22.12.2023
Fotografie
Podobné podujatia
Basawell
Overené podujatieBasawell
MsKS, Michalovce
LETS DANCE TOUR 2024 19:00
Overené podujatieLETS DANCE TOUR 2024 19:00
Chemkostav aréna, Michalovce
VYZNANIE TOUR 24.05.2024
Overené podujatieVYZNANIE TOUR 24.05.2024
Mestska Sportová Hala, Michalovce
LETS DANCE TOUR 2024 15:00
Overené podujatieLETS DANCE TOUR 2024 15:00
Chemkostav aréna, Michalovce
VYZNANIE TOUR 25.05.2024
Overené podujatieVYZNANIE TOUR 25.05.2024
Mestska Sportová Hala, Michalovce