JABLonKOVÉ kumštovanie 2023 Jablonka

Podujatie Jablonka

JABLonKOVÉ kumštovanie 2023 Jablonka
Pridať do môjho kalendára
Varenie, Gastronómia, Zvyky a tradície
Ďalšie podujatia v meste Jablonka

JABLonKOVÉ kumštovanie 2023 Jablonka

Obec Jablonka a Centrum tradičnej kultúry v Myjave, OvZP TSK pre vás pripravili podujatie zamerané na revitalizáciu tradície ovocinárstva a spracovania ovocia v pôvodných pestovateľských oblastiach.
Akcia s názvom JABLonKOVÉ KUMŠTOVANIE prostredníctvom odborných tematických prednášok skúsených pestovateľov, názorných ukážok a praktických zručností miestnych i partnerských spolkov napomáha k revitalizácii tradičných spôsobov spracovania jabĺk muštovaním, kvasením, destiláciou, varením, sušením, pečením. Približuje pôvodné technológie spracovania jabĺk domácky vyrobenými zariadeniami a poukazuje na rozmanitosť využitia jabĺk na rôzne produkty podľa tradičných receptúr. Súčasťou podujatia budú vystúpenia folklórnych kolektívov DFS Kornička z Trenčína, FS Brezová z Brezovej pod Bradlom, MŠ Jablonka a Krajnanská muzika z Krajného. Pre návštevníkov bude pripravený bohatý sprievodný program

Deň otvorených dverí v Pestovateľskej pálenici Jablonka (prehliadka, degustácia, diskusie) v priestoroch Pálenice Jablonka.
včelárska zóna, tvorivé dielne a hry pre deti predaj produktov v stane za OcÚ Jablonka ukážky spracovania jabĺk (muštovanie) v priestoroch OcÚ Jablonka predaj muštu, džemov, lekvárov, sirupov, medu, vín, piva a iných ovocných špecialít poľovnícke špeciality a občerstvenie – dvor OcÚ a okolie prednáškový blok v priestoroch OcÚ Jablonka výstava ovocia a tematických prác v priestoroch OcÚ Jablonka Čajovňa starých materí, „jabúčkové špécije“ (predaj nápojov, koláčov a chuťoviek z jabĺk) v priestoroch OcÚ Jablonka predvádzanie tradičnej umeleckej výroby a predaj výrobkov – čipkárky, košikári, keramika, medovnikári, drotári, šperkári, detské hračky, drevené výrobky, ľanové výrobky, cukrovinky a iné

predajný trh v okolí OcÚ Jablonka a v bylinkovej záhrade
detský areál (zábavné atrakcie pre deti) v brezovom háji Divadlo Žihadlo pre deti v brezovom háji – hra Zajko Lajko jazdenie na koni v brezovom háji Podujatie podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia a Nadácia ZSE.

o 13:00 - 19:00 h.


Fotografie
Podobné podujatia