Je nám teplo: riziká globálneho otepľovania

Podujatie Bratislava

Pozývame vás na prednášku Je nám teplo: riziká globálneho otepľovania. Jedným z najzávažnejších prejavov prebiehajúcej zmeny klímy je objektívny nárast prípadov extrémneho počasia. To negatívne vplýva na ekonomiku a ľudskú spoločnosť, ohrozuje zdravie starších ľudí a detí, ale aj produktívnej časti populácie. Čo nás ešte čaká v rámci klimatologických extrémov? O koľko sa zvýšila teplota na Zemi a aké dôsledky to môže mať na náš život? Rozprávať sa budeme aj o vysokých teplotách, problematike zmeny klímy a hodnoteniu jej dosahov.

 

Vo štvrtok 27. júla o 17.00 hod. bude hosťom letného špeciálu vedeckej kaviarne Mgr. Jozef Pecho, klimatológ a špecialista odboru klimatologická služba Slovenského hydrometeorologického ústavu v Bratislave. Vo vedeckej oblasti sa zaoberá štatistickým modelovaním extrémnych zrážok a extrémov počasia všeobecne, výskumom premenlivosti klímy a klimatickej zmeny, ako aj hodnotením jej regionálnych dosahov, predovšetkým na území Slovenska.

 

Ak sa chcete dozvedieť viac, príďte si v neformálnej a priateľskej atmosfére vypočuť pri šálke kávy túto prednášku a zapojiť sa do diskusie. Podujatie sa bude konať za účasti verejnosti v konferenčnej miestnosti CVTI SR, 2. poschodie, Lamačská cesta 8A, Bratislava. Vstup na podujatie je voľný.

 

Prednáška sa bude aj streamovať a záznam z nej bude dostupný na YouTube CVTI SR. Ďalšie informácie o podujatí nájdete na Facebooku alebo vedecko-popularizačnom portáli Veda na dosah. Ak vás táto téma zaujala, otázky k nej posielajte do 26. júla 2023 na mail ncpvat@cvtisr.sk.

 

S pozdravom

 

kolektív NCP VaT.
Meno organizátora: NCP VaT
Fotografie
Podobné podujatia
Bratislavský Kaviár májový
Overené podujatieBratislavský Kaviár májový
V-klub, Námestie SNP 12, Bratislava
Žiadny obrázok
Overené podujatieLetná jazzová dielňa 2024
Štátne Konzervatórium, Bratislava
Bratislavský Kaviár májový
Overené podujatieBratislavský Kaviár májový
V-klub, Námestie SNP 12, Bratislava
Žiadny obrázok
Overené podujatieLetná jazzová dielňa 2024
Štátne Konzervatórium, Bratislava