JESENNÉ STRETNUTIE

Podujatie Lučenec

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Kultúra, Výstavy a veľtrhy
Web podujatia:
www.noslc.sk
Web organizátora:
www.noslc.sk
Ďalšie podujatia v meste Lučenec
Podrobnejšie informácie: Renata Ádamová - 047/4513178

Jesenné stretnutie

– výstava neprofesionálnych výtvarníkov OŠ pri Novohradskom osvetovom stredisku v Lučenci z okresov Lučenec a Poltár.

21. septembra – 8. októbra 2017

– výstavné priestory Novohradského múzea a galérie v Lučenci 

Prešli dva roky a do priestorov Novohradského múzea a galérie v Lučenci sa vracia výstava neprofesionálnej výtvarnej tvorby Jesenné stretnutie, na ktorej sa verejnosti odpre-zentujú diela vzniknuté počas dvojročného obdobia odmlky, neprofesionálnych výtvarníkov z okresov Lučenec a Poltár, ktorú organizuje Novohradské osvetové stredisko v Lučenci v zriaďovateľskej pôsobnosti Banskobystrického samosprávneho kraja v spolupráci s Novohradským múzeom a galériou v Lučenci.

„S vedomím obdivu a úcty k samotným autorom (ktorí tvoria len vo svojom voľnom čase) aj teraz sa všetci zúčastnení zjednotili v názore, že najväčšou devízou vystavujúcich je jedinečná sloboda ducha, autentická tvorivosť, talent a predovšetkým obdivuhodná a nevyčerpateľná kreativita zúčastnených umelcov, ktorou sú oni sami vo svojom živote neustále odmeňovaní. Lebo, nie každému je súdené tvoriť. Aj preto schopnosť zhmotniť to niečo nedefinovateľné a nepostihnuteľné... tú štvrtú dimenziu a alchýmiu do umeleckej tvorby je úžasným darom života.“ To sú slová PaedDr. Ely Porubänovej, kurátorky výstav Galéria Miloša Alexandra Bazovského, Trenčín z jedného ročníka celoštátnej výstavy neprofesionálnej výtvarnej tvorby „Výtvarné Spektrum“ (na ktorej sa naši autori pravidelne zúčastňujú) a ktoré i teraz vystihujú presnú príčinu nášho snaženia sa pravidelne organizovať toto podujatie. Výstava je rozmanitá z mnohých dôvodov: vekové zloženie, témy, techniky, uhly pohľadov, rôzny charakter a pod. Spája ju ale potreba výtvarne sa prejaviť, preveriť svoje schopnosti, podeliť sa o zážitok z tvorby so svojimi blízkymi a širokou verejnosťou.

Vernisáž výstavy sa uskutoční 21. septembra 2017 o 16,00 hodine v Novohradskom múzeu a galérii v Lučenci, Kubínyiho nám. č. 3. V Lučenci.


Meno organizátora: Novohradské osvetové stredisko v Lučenci a Novohradské múzeum a galéria v Lučenci
Fotografie
Podobné podujatia
Vidiečanova Habovka
Overené podujatieVidiečanova Habovka
Kultúrny dom, Veľký Krtíš
Koncert ku dňu matiek
Overené podujatieKoncert ku dňu matiek
Dom kultúry Podborová, Zvolen
MILÉ.MALÉ pre teba
Overené podujatieMILÉ.MALÉ pre teba
Verejná knižnica Mikuláša Kováča, pobočka Centrum, Banská Bystrica