JESENNÉ STRETNUTIE

Podujatie Lučenec

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Kultúra, Výstavy a veľtrhy
Web podujatia:
www.noslc.sk
Web organizátora:
www.noslc.sk
Ďalšie podujatia v meste Lučenec
Podrobnejšie informácie: Renata Ádamová - 047/4513178

Jesenné stretnutie

– výstava neprofesionálnych výtvarníkov OŠ pri Novohradskom osvetovom stredisku v Lučenci z okresov Lučenec a Poltár.

21. septembra – 8. októbra 2017

– výstavné priestory Novohradského múzea a galérie v Lučenci 

Prešli dva roky a do priestorov Novohradského múzea a galérie v Lučenci sa vracia výstava neprofesionálnej výtvarnej tvorby Jesenné stretnutie, na ktorej sa verejnosti odpre-zentujú diela vzniknuté počas dvojročného obdobia odmlky, neprofesionálnych výtvarníkov z okresov Lučenec a Poltár, ktorú organizuje Novohradské osvetové stredisko v Lučenci v zriaďovateľskej pôsobnosti Banskobystrického samosprávneho kraja v spolupráci s Novohradským múzeom a galériou v Lučenci.

„S vedomím obdivu a úcty k samotným autorom (ktorí tvoria len vo svojom voľnom čase) aj teraz sa všetci zúčastnení zjednotili v názore, že najväčšou devízou vystavujúcich je jedinečná sloboda ducha, autentická tvorivosť, talent a predovšetkým obdivuhodná a nevyčerpateľná kreativita zúčastnených umelcov, ktorou sú oni sami vo svojom živote neustále odmeňovaní. Lebo, nie každému je súdené tvoriť. Aj preto schopnosť zhmotniť to niečo nedefinovateľné a nepostihnuteľné... tú štvrtú dimenziu a alchýmiu do umeleckej tvorby je úžasným darom života.“ To sú slová PaedDr. Ely Porubänovej, kurátorky výstav Galéria Miloša Alexandra Bazovského, Trenčín z jedného ročníka celoštátnej výstavy neprofesionálnej výtvarnej tvorby „Výtvarné Spektrum“ (na ktorej sa naši autori pravidelne zúčastňujú) a ktoré i teraz vystihujú presnú príčinu nášho snaženia sa pravidelne organizovať toto podujatie. Výstava je rozmanitá z mnohých dôvodov: vekové zloženie, témy, techniky, uhly pohľadov, rôzny charakter a pod. Spája ju ale potreba výtvarne sa prejaviť, preveriť svoje schopnosti, podeliť sa o zážitok z tvorby so svojimi blízkymi a širokou verejnosťou.

Vernisáž výstavy sa uskutoční 21. septembra 2017 o 16,00 hodine v Novohradskom múzeu a galérii v Lučenci, Kubínyiho nám. č. 3. V Lučenci.


Meno organizátora: Novohradské osvetové stredisko v Lučenci a Novohradské múzeum a galéria v Lučenci
Fotografie
Podobné podujatia
Koncert ku dňu matiek
Overené podujatieKoncert ku dňu matiek
Dom kultúry Podborová, Zvolen
TICHÁ NOC
Overené podujatieTICHÁ NOC
Aula SZU, Banská Bystrica