Jilemnického jarná 25-ka 2023

Podujatie Považská Bystrica

Jilemnického jarná 25-ka

Klub slovenských turistov Manín Považská Teplá, Mesto Považská Bystrica, v spolupráci s PX Centrom v Považskej Bystrici, Základnou školou s Materskou školou v Považskej Teplej a s podporou Trenčianskeho samosprávneho kraja
Vás srdečne pozývajú na 46. ročník turistického pochodu Jilemnického jarná 25-ka, ktorý sa uskutoční dňa 16.04.2023 t. j. v nedeľu so štartom od 7.00 – 10.00 hod. pri budove Základnej školy v Považskej Teplej.
Akcia je zaradená do medzinárodného kalendára turistických akcií IVV.
Popis trás:
Trasa A - 25 km vlastné značenie červené. Zo štartu pri Základnej škole s Materskou školou Považská Teplá cez obec vľavo poľnou cestou smer kyselka pod Manínom. Ďalej poľnou cestou na lesnú cestu smer Manínec, a poľnou cestou do obce Praznov. Z obce poľnou cestou smer Brezie, pod horou kontrola – K1. Ďalej lesnými cestami smer Mazáková, Okrúhle kontrola – K2, lesnou a poľnou cestou do obce Vrchteplá. Potom po štátnej ceste k bývalej základnej škole k pamätníku národného umelca, učiteľa, spisovateľa, Petra Jilemnického v Kostolci, kontrola – K3. Trasa pokračuje cez obec Záskalie do cieľa pri Základnej škole s Materskou školou v Považskej Teplej.
Trasa B - 15 km vlastné značenie žlté. Zo štartu spoločne s trasou „A“ do kontroly K1. Trasa pokračuje okrajom hory do obce Kostolec, potom miestnou komunikáciou na hlavnej ceste odbočiť vpravo k bývalej základnej škole k pamätníku národného umelca, učiteľa, spisovateľa, Petra Jilemnického v Kostolci kontrola – K3. Odtiaľ trasa pokračuje spoločne s trasou „A“ do cieľa.
Trasa C - 10 km vlastné značenie modré (trasa IVV). Trasa určená pre nenáročných turistov a účastníkov IVV. Taktiež je určená pre mladé rodinky (kočíková). Od štartu pri Základnej škole s Materskou školou v Považskej Teplej štátnou cestou cez obec Záskalie k bývalej základnej škole k pamätníku národného umelca, učiteľa, spisovateľa Petra
Jilemnického v Kostolci, kontrola K3. Odtiaľ späť po tej istej trase do cieľa v Považskej Teplej.
Trasa D - 41 km cyklo itinerár, odporúčaná trasa. Zo štartu vpravo asfaltovou cestou do Kostolca, pri pamätnej buste Petra Jilemnického je kontrola. Ďalej trasa ide cez obec Vrchteplá - sedlo Studená - sedlo Marek - obec Malá Čierna - obec Jasenové - obec Zbyňov - sedlo Patúch - obec Súľov a obec Jablonové. Potom asfaltovou a poľnou cestou, a tiež lúkami cez obec Plevník Drienové až do cieľa v Považskej Teplej.
 
4.) Cieľ: Základná škola Považská Teplá. Uzávierka trás vrátane cieľa je o 16:00 h. Ak bude účastník v stanovenom čase v cieli s potvrdením predpísaných kontrol obdrží účastnícky odznak.
Štartovné:
- registrovaní členovia (KST, TOM, KČT a pod.) po predložení preukazu 1,- €
- deti do 15 rokov a seniori nad 62 rokov po predložení dokladu totožnosti 1,- €
- majster turistiky, ZŤP, ZŤPS, deti z detských domovov a ich doprovod zadarmo
- ostatní 1,50,- €
SLEDUJTE NÁS a dozviete sa viac !
 
Fotografie
Podobné podujatia