Jogošíkovô pobehaňä 2018

Podujatie Zázrivá

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Bežecké podujatia, Podujatia pre deti, Športové podujatia
Web organizátora:
www.kolibaujogosika.sk
Ďalšie podujatia v meste Zázrivá

Jogošíkovô pobehaňä 2018

Vitajte na stránkach prvého ročníka viacdenného bežeckého podujatia Jogošíkovô pobehaňä. Tento rok akcia vzniká ako priame pokračovanie úspešného minuloročného preteku Jogošíkova 15-tka. Tento rok sme sa ho rozhodli predĺžiť na viac dní a celkovo ešte trošku vylepšiť a vymýšľali sme a vymýšľali, až nám nakoniec vznikol trojdenný predĺžený víkend plný behu, prírody a radosti. Proste otvorenie bežeckej sezóny, ako sa patrí.

Sami usporiadatelia sme zanietení horskí bežci, ktorí pred vyše rokom utiekli z mesta žiť do Zázrivej a stále sa nevieme nabažiť krásy jej okolia. Myšlienka organizovať bežecké preteky a podeliť sa o tú krásu s ostatnými bežcami vznikla veľmi rýchlo po prvých objavovacích behoch, no sen sa stal skutočnosťou až v momente, keď sme boli oslovení, organizovať takýto pretek v rámci Zázrivskej Inverzie 2017. Pre nás dar z neba :)

Pretek sa teda ako aj minulý rok uskutočňuje ako súčasť festivalu Zázrivská Inverzia, pre ktorú je nesmierne dôležitý dátum 8. máj a aj my sa teda s možno trošku netradičným výberom dní našich pretekov tomuto radi podriaďujeme.

Preteky sa teda konajú v troch po sebe nasledujúcich dňoch. V nedeľu odpálime Inverziu našou najdlhšou a najzaujímavejšou trasou - Púpovským heavy halfom o dĺžke 26km. Pondelok doobeda je v rámci celej Inverzie venovaný deťom rôznymi súťažami a pestrým detským programom a my im ponúkame krásne kolečko Pálenicou o dĺžke dvoch kilometrov. Najmenší môžu bežať s rodičom ;) V pondelok večer nás čaká ďalšia novinka a vážna pecka - Javorinka vertikal, kedy sa od amfiteátra pobeží len a len a stále hore. To všetko popri západe slnka a ak nám bude zhora dané dobré počasie, sľubujeme veľké emócie. 7-dma hodina večerná navyše umožní účasť aj tým, čo ešte cez deň musia zarezávať v práci. No a v utorok - sviatok - nás čaká hlavný a vrcholný deň, kedy si zopakujeme dve minuloročné trasy - Jogošíkovu 15-tku a 7-čku, prebehneme aj našich chlpáčov a vyhlásime princov, princezny, kráľov a kráľovny Zázrivských grúňov.

My tento výber dní vidíme ako skvelú príležitosť, vziať si v pondelok voľno v práci, rezervovať si na pár dní bývanie či pribaliť stan (áno, na Inverzii môžete zadarmo stanovať priamo v mieste štartov pretekov) a prísť si prežiť krásny predĺžený víkend v Zázrivej. Plný prírody, behu a plnohodnotne stráveného času s priateľmi a rodinou, no nie? Tešíme sa na vás <3

Webstránka podujatia: https://jogosikovopobehana.wordpress.com

Registráciu spúšťame 25.1.2018
Miesto konania podujatia: Zázrivá, Slovakia, Zázrivá
Dátum začiatku podujatia: 6. Mája 2018 10:00
Dátum ukončenia podujatia: 8. Mája 2018 22:00
Pravdepodobné súradnice: 49.2833N 19.1667E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Jogošíkovô pobehaňä 2018

Meno organizátora: Koliba u Jogošíka
Fotografie
Podobné podujatia