Kam kráča televízna žurnalistika?

Podujatie Trenčín

Kam kráča televízna žurnalistika?

Hosťami májového vydania rozhovorov so zaujímavými ľuďmi budú Zuzana Hanzelová a Michal Kovačič. Pracujú v televíziách – ona vo verejnoprávnej, on v komerčnej. Poslušnosť a plytkosť im nevoňajú, viac majú radi priamosť a otvorenosť. Do spravodajstva priniesli prievan, ambíciu a profesionalitu. Porozprávame sa s nimi o práci aj súkromí, aktuálnych výzvach a nových trendoch ich profesie.

Sú nezávislí na politických stranách a podnikateľských záujmoch? Cítia sa v práci slobodní a rešpektovaní? Majú z niečoho obavy? Je zložité pre nich vyjadriť svoj postoj bez komentovania, stručne a vecne? Majú podmienky na pravdivosť a vyváženosť spravodajstva? Ako overujú fakty? Vnímajú zodpovednosť za výber tém? Ako vnímajú negativizmus v správach a medzi ľuďmi? Považujú sledovanosť za dôležitú? Prispôsobujú sa väčšinovému vkusu? Vidia zmeny v nárokoch mladých ľudí na obsah a kvalitu programov? Majú médiá prispievať k tomu, aby sme boli k sebe lepší? Čo okrem informovania a zabávania je ich úlohou?

Vstup je voľný. Projekt Choices podporuje Nadačný fond Telekom pri Nadácii Pontis. Za pomoc ďakujeme Klubu Lúč a inzertnému a informačnému týždenníku Pardon. Moderátorom podujatia je Ivan Ježík.

Zuzana Hanzelová je moderátorkou a redaktorkou verejnoprávnej televízie. Svojou prácou prispela k tomu, že spravodajstvo RTVS za posledné štyri roky takmer zdvojnásobilo počet divákov. Má bakalársky titul zo štúdia žurnalistiky na UKF v Nitre. V rokoch 2010 až 2012 pracovala v TA3, odvtedy je v RTVS. Ako redaktorka sa venuje politike a investigatíve, moderuje Správy a komentáre na Dvojke. Myslí si, že novinári by sa mali stretávať so študentmi, vysvetľovať im ako pracujú a otvorene s nimi diskutovať na akékoľvek témy.

Michal Kovačič vyštudoval Právnickú fakultu Univerzity Komenského v Bratislave. Pracoval v Slovenskej televízii a novinárske skúsenosti získaval aj vo Fun rádiu. Ako redaktor Televíznych novín pracuje od roku 2008 v televízii Markíza, venuje sa domácej a zahraničnej politike. Ako spravodajca bol prítomný pri riešení migračnej krízy na Balkáne, referende v Grécku a teroristických útokoch vo Francúzsku. Je spolumoderátorom predvolebných a volebných štúdií. Moderuje diskusnú reláciu Fair play s Michalom Kovačičom.

Miesto konania podujatia: Klub Lúč, Kniežaťa Pribinu 3, Trenčín
Dátum začiatku podujatia: 9. Mája 2017 06:00
Dátum ukončenia podujatia: 9. Mája 2017 19:30
Pravdepodobné súradnice: 48.8955N 18.0392E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Kam kráča televízna žurnalistika?

Fotografie
Podobné podujatia
Žiadny obrázok
Overené podujatie"Život na zdravej nohe"
"U Ančulky" Plaváreň Sunny Martin, Martin
Cestou necestou - prednášky
Overené podujatieCestou necestou - prednášky
Kasárne Kulturpark, Košice
Godzone konferencia 2024 - Spolu
Overené podujatieGodzone konferencia 2024 - Spolu
Športová hala Štiavničky, Banská Bystrica