Karol Mikloš Koncert 2017

Podujatie Trenčín

Karol Mikloš oslavuje Poisoned Ep + Space Recorder

25. februára Karol Mikloš so svojou kapelou oslávi na domácej pôde vydanie dlho očakávanej novinky Poisoned EP. Ako hosť sa predstaví skupina Space Recorder takisto s čerstvým album You Said Sorry and You Left Me.
KAROL MIKLOŠ
Karol Mikloš vystupuje ako sólový spevák od roku 1993. Po niekoľkých skladbách na kompiláciách vydavateľstva Gregor Agency, vyšiel v roku 1997 na tejto značke aj jeho debut The Same Mist Here v produkcii Laca Lučeniča. Album ovplyvnený na Slovensku vtedy nevídaným zvukom ostrovných gitaroviek si vyslúžil nomináciu v slovenských Grammy ako Objav roka, aj vďaka singlu „Tomorrow“. Na druhom albume Vis-á-Vis (2002, Millenium Records) sa prvýkrát objavili slovensky spievané skladby (vrátane „Všetko čo smieme chcieť“ and „Celý“) a prvé koketovanie s elektronikou, za čo bol odmenený nomináciou v cenách IFPI Aurel v kategórii Spevák roka. Tretí album The Past of the Future (2008) predstavil návrat k živému soundu, ktorý je organicky kombinovaný s elektronikou. Album vyšiel na značke Deadred/Starcastic) a stretol sa s vrelým ohlasom u médií aj fanúšikov - na Radio Head Awards bol nominovaný v poslucháčskej kategórii aj na cenu kritikov.
Po dlhšej odmlke, počas ktorej sa prihlásil iba skladbou „Life Is a Full-Time Job“ na výročnej kompilácii Ten Deadred (2011, Deadred/Starcastic) a zároveň vo filme O mladých rodičoch 2, začal v roku 2015 s vynovenou kapelou pracovať na novom materiáli. Výsledkom sú single „One Life More or Less“ a „Poison“ avizujúce Poisoned EP, ktoré vychádza už 20. februára 2017 na vinyle a v digitálnej verzii opäť na značkách Deadred Records a Starcastic Records.
Vydanie dlhoočakávanej novinky oslávi Karol so svojou kapelou 25. februára na domácej pôde v Klube Lúč, kde predstaví skladby z nového EP, ale aj prierez staršou tvorbou.
www.karolmiklos.sk
SPACE RECORDER
Ako hosť večera sa predstaví skupina Space Recorder takisto s čerstvým novým album You Said Sorry and You Left Me. Obe kapely sa už predstavili na jednom pódiu v roku 2009 na festivale Pohoda. V tom istom roku kapela debutovala albumom Backup Universe, z ktorej niektoré pesničky dodnes môžete počuť na Rádiu FM a viaceré vyšli na zahraničných kompiláciách. Space Recorder začiatkom decembra zverejnili singel I Will Never Know. Celý nový album si v digitálnom formáte môžete vypočuť na stránke kapely www.spacerecorder.sk. Kapela ku všetkým pesničkám postupne pripravuje pohyblivé lyrics videá, ktoré si môžete pozrieť na jej YouTube kanáli. Na príprave albumu sa okrem členov skupiny podieľali aj ďalší známi slovenskí muzikanti (Marián Jaslovský, Roland Kánik či Adam Kuruc) a v klube Lúč kapela vystúpi so špeciálnou hosťkou na saxofóne.
www.spacerecorder.sk

Miesto konania podujatia: Klub Lúč, Kniežaťa Pribinu 3, Trenčín
Dátum začiatku podujatia: 25. Februára 2017 21:00
Dátum ukončenia podujatia: 26. Februára 2017 02:00
Pravdepodobné súradnice: 48.8955N 18.0392E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Karol Mikloš oslavuje Poisoned Ep + Space Recorder

Fotografie
Podobné podujatia