Katarzia

Podujatie Žilina

Katarzia

Nové piesne zložila Katarzia prevažne na klavíri a na aranžmánoch a produkcii s ňou spolupracoval producent a zakladateľ vydavateľstva Animal Music Petr Ostrouchov. Katarzia si prizvala aj mladú slovenskú klaviristku Kristínu Smetanovú, bubeníka Romana Víchu a basgitaristu Tomáša Lišku. V piesni Piesok hosťuje na trúbke švédsky trubkár Oskar Stenmark a speváčka Stephanie Alvarenga, ktorí žijú v New Yorku.
Katarzia je vďaka svojim výrazným textom často označovaná za hlas svojej generácie. S otvorenosťou a empatiou hovorí o aktuálnych pocitoch žien prostredníctvom obrazov medziľudských vzťahov v súčasnom svete.

V medziobdobí po vydaní svojho predchádzajúceho albumu „n5“ (2021) zložila piesne pre televízny seriál Pozadí udalostí v réžii Jana Hřebejka, pre celovečerný dokumentárny film Jarmily Štukovej Moja nová tvář a pre divadelné predstavenia. Spolupracovala aj na úspešnom projekte HORÁČEK GEN XYZ pre pražský Cirkus La Putika, kde spolu s niekoľkými ďalšími producentmi a hudobníkmi prepracovala texty a skladby Michala Horáčka. V minulosti získala okrem iného ocenenie Radio Head Awards a jej tvorbu ocenil aj prestížny festival Berlinare.


Fotografie
Podobné podujatia