Katarzyna Surmiak-Domańska v Martinuse

Podujatie Bratislava

Katarzyna Surmiak-Domańska v Martinuse

Pozývame vás na stretnutie s Katarzynou Surmiak-Domańskou, ktorej vyšla vo vydavateľstve Absynt - reportážna literatúra kniha Ku-klux-klan. Tady bydlí láska: https://www.martinus.sk/?uItem=282090

Poľská reportérka Katarzyna Surmiak-Domańska sa dostala do centra Ku-klux-klanu, kde sa pokúsila túto stále existujúcu organizáciu prebádať. Čo je vlastne Ku-klux-klan? A ako je vôbec možné, že myšlienky, ktoré by nemali v 21. storočí vôbec existovať, sú stále nažive a v rozkvete? Desivé obrazy horiacich pochodní a bielych plášťov s kapucňami totiž nepochádzajú zo stredoveku, sú posolstvom dneška.

Odpoveď na tieto otázky hľadá priamo na zjazde Ku-klux-klanu v štáte Arkansas. Pretože práve tu sa táto „biela organizácia“ pred stopäťdesiatimi rokmi zrodila, tu sa pripravovali pohľadnice pripomínajúce lynče Afroameričanov a dnes tu v lesoch stále môžete stretnúť postavy zahalené do bielych kukiel s pochodňami v rukách.

Diskusiu s Katarzynou Surmiak-Domańskou bude moderovať Samuel Marec. Tešíme sa na vás vo štvrtok 22. marca o 18:00 v našom kníhkupectve.

Beseda je súčasťou putovného festivalu reportážnej literatúry Reportéri v prvej línii, ktorú z verejných zdrojov podporil hlavný partner Fond na podporu umenia.

Miesto konania podujatia: Kníhkupectvo Martinus - Bratislava, Obchodná 26, Bratislava
Dátum začiatku podujatia: 22. Marca 2018 18:00
Dátum ukončenia podujatia: 22. Marca 2018 19:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1472N 17.11E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Katarzyna Surmiak-Domańska v Martinuse

Meno organizátora: Kníhkupectvo Martinus - Bratislava
Fotografie
Podobné podujatia
MAMMA MIA!
Overené podujatieMAMMA MIA!
Divadlo Nová scéna, Bratislava
BONVIVÁN
Overené podujatieBONVIVÁN
Divadlo Nová scéna, Bratislava
HRA PRE DVOCH
Overené podujatieHRA PRE DVOCH
Divadlo Nová scéna, Bratislava