Koncert :: Nany Hudák & SHZ - Fantasy Folk

Podujatie Košice

Koncert :: Nany Hudák & SHZ - Fantasy Folk

Poznáš Fantasy Folk? Nie? Príď si ho k nám vypočuť v podaní hudobného zoskupenia Nany Hudák & SHZ. Fantasy Folk ti predstavia piesňami zo svojho v poradí už piateho albumu “Jazyk duší”.

---> nezabudni odoberať naše novinky a info o podujatiach na www.halmicaffe.sk/newsletter :)

KEDY: v piatok 18. novembra o 19:30
KDE: v HalmiCaffe, Hlavná 21, Košice
VSTUPNÉ: dospelí 3 € / študenti 2 €

Zahrajú:
- Nany Hudák (gitara, spev)
- Magda “Lienka” Hianiková (violončelo, spev)
- Miloš “Fykes” Mokrý (klarinet, spev)
- Matej Tkáč (basová gitara)
- Miro Hanečka (cajon)

Nany Hudák & SHZ

Skupina vznikla v r. 2001 začiatkom spolupráce Nanyho Hudáka a Magdy “Lienka” Hianikovej (violončelo, spev). V r. 2002 sa k nim pridal Miloš “Fykes” Mokrý (klarinet, spev), Peter Šulaj (basová gitara) a na chvíľu aj Jakub Tvrdík (klávesy). Takto vzniklo spontánne hudobné zoskupenie NANY.

V r. 2003 kapela vydala prvé CD „Modré s Teba“ a v r. 2006 druhé CD s názvom „Kým mi lúče narastú.“ Od r. 2010 sa stal členom SHZ aj Milan „Kišút“ Marko (gitara).

Skupina prešla rôznymi personálnymi i žánrovými zmenami: od alternatívneho folk-rocku k fantasy folku, ktorý sa momentálne snažia predstaviť verejnosti v aktuálnej zostave svojim piatym albumom „Jazyk duší“.

Väčšina členov kapely má viaceré iné projekty, kde vystupujú buď ako lídri týchto formácií alebo členovia kapiel. Fykes sa naplno venuje skupinám Danyavad a Vertigo B.A.F., Matej študuje na konzervatóriu v Žiline violončelo, takže okrem populárnej hudby (Danyavad, Juraj Maxián a Exfónia) sa venuje aj hudbe klasickej. Miro ako cajonistsa sprevádza viacero významných slovenských hudobníkov a okrem SHZ spolupracuje s Maokom, kapelou Snowdrop a i. Nanyho môžete stretnúť naprieč Slovenskom v spoločnosti viacerých hudobníkov – Martina Geišberga, Reného Lacka, či Soni Horňákovej. Okrem toho sa venuje komponovaniu filmovej hudby, výrobe videoklipov a filmu.

Albumy
1. Modré s Teba (Samizdat. 2003)
2. Kým mi lúče narastú (Popron Music, 2006)
3. Deti kapitána Fykesa (Samizdat, 2009)
4. Na ceste z a slobodou (Samizdat, 2012)
5. Jazyk duší (Slnko records, 2016)

Viac informácií nájdeš na http://www.nany.sk/

Ak chcete dostávať informácie o zaujímavých podujatiach priamo na svoj email, zaregistrujte sa do bezplatného newslettera na www.halmispace.sk/newsletter

Miesto konania podujatia: HalmiCaffe, Hlavná 21, Košice
Dátum začiatku podujatia: 18. Novembra 2016 19:30
Dátum ukončenia podujatia: 18. Novembra 2016 21:00
Pravdepodobné súradnice: 48.7193N 21.2591E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Koncert :: Nany Hudák & SHZ - Fantasy Folk

Fotografie
Podobné podujatia