Koncert a diskusie "Otvorene o extrémizme"

Podujatie Hlohovec

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Koncerty, Prednášky, besedy, kurzy
Web organizátora:
www.zabudnuteslovensko.sk/
Ďalšie podujatia v meste Hlohovec

Koncert a diskusie "Otvorene o extrémizme"

Občianska iniciatíva Zabudnuté Slovensko pokračuje v ďalšom zo svojich podujatí v utorok 19.09.2017 v Hlohovci. Koncert a diskusia s názvom „Otvorene o extrémizme“ bude od 18:00 v kine Úsmev na ulici M.R.Štefánika. Prvýkrát sa táto občianska iniciatíva predstaví aj v západnom regióne Slovenska, pretože si uvedomuje, že témy a podnety, ktoré preberá na svojich diskusiách, sa týkajú celého Slovenska. A tento región Slovenska je takisto zasiahnutý plazivým vzostupom extrémizmu a nenávisti medzi nami navzájom ...
Ako hostia sa predstavia: prof. Pavel Traubner, muž, ktorý prežil holokaust, ďalej to bude historik Ústavu pamäti národa Patrik Dubovský, sociologička Oľga Gyarfášová a primátor Hlohovca Miroslav Kollár. Celú diskusiu bude viesť a moderovať novinár a fotograf Andrej Bán. Hudobne bude diskusiu sprevádzať pesničkár Miloš Janoušek.
Vstup na podujatie pre verejnosť je voľný a verejnosť bude mať možnosť zapojiť sa do diskusie.
Hlavnými zástupcami iniciatívy a organizátormi sú novinár Andrej Bán a občiansky aktivista Michal Karako.
Obsahovou stránkou je diskusia s verejne známymi osobnosťami na témy slobody, extrémizmu, xenofóbie, ale aj novodobej histórie Slovenska 20. storočia so zameraním na totalitné režimy, ktoré výrazne formovali a zasahovali do verejného aj súkromného života. Koncerty a diskusie sú zároveň vyjadrením spolupatričnosti jednotlivým regiónom Slovenska a akousi symbolickou podporou v tom, aby na nich „zodpovední“ ľudia mysleli a riešili konkrétne problémy v nich dlhodobo a adresne.
Program je rozdelený na doobedňajšie premietanie dokumentu a diskusiu so stredoškolskou mládežou a tento samostatný podvečerný koncert známeho hudobníka, ktorý budú striedať diskusie pre širokú verejnosť.
Podujatie je spoluorganizované mestom Hlohovec a Mestským kultúrnym centrom Hlohovec.

Miesto konania podujatia: Kino Úsmev Hlohovec, M.R.Štefánika 3, Hlohovec
Dátum začiatku podujatia: 19. Septembra 2017 18:00
Dátum ukončenia podujatia: 19. Septembra 2017 20:30
Pravdepodobné súradnice: 48.4278N 17.7969E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Koncert a diskusie "Otvorene o extrémizme"

Meno organizátora: Zabudnuté Slovensko
Fotografie
Podobné podujatia