Koncert gitaristu Rodriga Rodrigueza v Synagóge

Podujatie Ružomberok

Koncert gitaristu Rodriga Rodrigueza v Synagóge

Pozývame vás v piatok 4. novembra 2022 o 18:00 do Synagógy v Ružomberku na koncert gitaristu Rodriga Rodrigueza.

Rodrigo Rodriguez sa narodil v meste Quito, v Ekvádore, v Južnej Amerike. Pochádza z hudobnej rodiny. Na gitaru začal hrať, keď mal 9 rokov. Svoju prvú CD platňu nahral vo veku 12 rokov. Keď mal 16 rokov, začal cestovať po svete a získavať znalosti v odbore hudby. V roku 1986 bol pozvaný vyučovať hru na klasickú gitaru na Eastfield College, v Mesquito, Texas, USA. Okrem mnohých kompozícií pre sólovú gitaru, dve gitary, tri gitary, flautu a gitaru, hlas a gitaru skomponoval koncert pre gitaru a komorný orchester s názvom „Spasiteľ“.

Doposiaľ nahral 16 CD, jedno z nich v Čechách s Filharmóniou hlavného mesta Praha. Koncertoval v mnohých krajinách a na mnohých známych miestach, napr. v Carnegie Hall. Bol sólovým gitaristom mnohých orchestrov napr.:
- Forth Worth Symphony Orchestra (Texas, USA) - Pacific Symphony Orchestra (Orange County, Kalifornia, USA) - Wilmington Symphony Orchestra (Kanada) - National Symphony Orchestra (Quito, Ekvádor) - Palm Beach Atlantic Symphony Orchestra (Florida, USA) V roku 1992 našiel nový smer života. Odvtedy pracuje na plný úväzok ako kresťanský hudobník.

Program turné:
- gitarové skladby v latinsko - americkom štýle od známych juhoamerických skladateľov - české vianočné koledy v úprave pre gitaru - vlastná úprava známych kresťanských piesní - Rodrigo Rodriguez bude medzi skladbami rozprávať svoj životný a umelecký príbeh

Vstup zdarma

Fotografie
Podobné podujatia
MÓDNY NÁVRHÁR 2024
Overené podujatieMÓDNY NÁVRHÁR 2024
Dom kultúry A. Hlinku, Ružomberok
EDITH PIAF
Overené podujatieEDITH PIAF
Veľká dvorana KDAH, Ružomberok
ŠTEFAN ŠTEC & FAJTA
Overené podujatieŠTEFAN ŠTEC & FAJTA
Veľká dvorana KDAH, Ružomberok
ABBA SYMPHONIC SHOW
Overené podujatieABBA SYMPHONIC SHOW
Veľká dvorana KDAH, Ružomberok
Prvý máj v kaštieli
Overené podujatiePrvý máj v kaštieli
Kaštieľ Záturčie, Martin