Koncert Waking Vision

Podujatie Košice

Koncert Waking Vision

Pozývame vás na ďalší koncert v rámci One Day Jazz Festivalu v Košiciach. Tentokrát sa uvidíme v KASÁRNE / KULTUPARK, a to už 11. 7 .o 19:00.
Program:
WAKING VISION
Waking Vision založili začiatkom milénia spolužiaci z prestížnej Berklee College of Music v Bostone. Gitarista a skladateľ John Shannon, basgitarista Mitch Cohn a bubeník Martin Valihora zdieľali vášeň pre otvorenú hudbu, zaznievajúcu v nesmiernej intenzite a v spojení s prírodou. Kapela vydala dvojicu triových albumov (The Ancient Bloom a Into High Selva) a k pozoruhodnej a oceňovanej nahrávke Of the Waking Vision (Hevhetia 2006) prizvali hráča na analógových syntetizátoroch Petra Stolzmana. Waking Vision odohrali série koncertov vo viacerých krajinách a získali si množstvo priaznivcov. Aktuálnym členom tria je newyorský kontrabasista Peter Slavov a táto zostava momentálne pracuje na svojom štvrtom albume.
John Shannon – gitara
Peter Slavov – kontrabas
Martin Valihora – bicie nástroje
Dennyiah (SK)
Dennyiah je slovenské multižánrové duo, ktoré sa vo svojej tvorbe necháva inšpirovať indie-popom, country, soulom a blues. Košický tandem tvorí speváčka Denisa ´Denny´ Gajarská a gitarista Ľuboš Šoltés. Poznávacím znamením dvojice sú nielen kučeravé ryšavé vlasy Denisy Gajarskej, ale predovšetkým intenzita jej hlasu a presvedčivosť. Zoskupenie vydalo v roku 2020 svoj debutový album Human Aspect a predstavilo sa na viacerých domácich podujatiach. Popularitu si získala ich skladba Kingdom, ktorej videoklip vznikal na pobreží Škótska.
Denisa ´Denny´ Gajarská – spev
Ľuboš Šoltés – akustická gitara
https://www.youtube.com/watch?v=kYpd2RqJX6M...
https://www.dennyiah.com/

Informácie o predpredaji už čoskoro.
Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, ktorý je hlavným partnerom festivalu. Podujatie je možné realizovať aj vďaka finančnej podpore Tipos, Nadácie SPP, Nadácie Tatra banky.
Začiatok podujatia: 11.07.2023
Fotografie
Podobné podujatia