Lento Ad Astra s Myši na poli

Podujatie Žilina

Lento Ad Astra s Myši na poli

Pre prvý októbrový večer sme pre vás nachystali nezvyčajný „dvojkoncert“ zoskupení, ktoré sa vo svojich programoch zaujímavým spôsobom vracajú k referenciám minulosti. Ako prvé vystúpi bratislavské duo Lento Ad Astra, aby sa v netypickom obsadení saxofón a klavír programom Playing Šach with Mr. Bach vrátilo k baroku. A nasledovať bude audiovizuálna performancia resp. hybridný koncert Bratia K (Diel I.) banskobystrického zoskupenia Myši na poli, ktoré fascinujú motívy románu Bratia Karamazovovci od F. M. Dostojevského.

Lento Ad Astra sú Zita Slavičková (klavír) s Erikom Rothensteinom (baritónový a altový safoxón). Spolupracujú tiež s rôznymi ďalšími hosťami a súčasnými slovenskými skladateľmi (napr. Viliamom Gräffingerom, Ľubošom Bernáthom a. i.).
Hudobné zoskupenie Myši na poli (na foto) vo svojej tvorbe skúma a interpretuje čarovný svet Dostojevského literárnych diel. V audiovizuálnej performancii Bratia K (Diel I.) spája viaceré umelecké zložky (priestor, obraz, animácia, zvuk, svetlo a pod.) v jeden komplexný celok.

Bratia K (Diel I.)
„V preplnenom hostinci stôl pri okne v tichom rohu, tam odohrá sa vzbura - Rozum proti Bohu…“ Hudba: Myši na poli (spev, klavír, trubka: David Javorský, modulárna syntéza, gitara: Jakub Mudrák) Scenár, texty piesní: Jakub Mudrák Výtvarné spracovanie, obrazy, animácie: David Javorský Svetelný dizajn a zvuk: Lukáš Kubičina

19:00

Fotografie
Podobné podujatia