Letecké múzeum Bratislava

Podujatie Bratislava

Áno, je to tak, máme nové Letecké múzeum. Otvorené je každý víkend od  4. 6. 2016 v Bratislave na Vajnorskej 135. Nie sú tam síce dopravné lietadlá, ani neuvidíte bojové lietadlá našej armády, ale začína zaujímavou zbierkou malých lietadiel. Uvidíte vírnik, alebo jednosedadlový vrtuľník, závesný klzák a aj celodrevený hornoplošník.. A vrtulníky môžete vidieť hneď dva, postavené na Slovensku ako „homebuilt helicopter“, teda doma postavené. Alebo malý vrtulník s náporovými motormi na konci rotorových listov.
Zaujímavá je aj replika historického hornoplošníka Demoseile z roku 1906. Replika je mladšia, asi z roku 1992. Bola postavená v Bratislave a tak v bratislavskom múzeu má svoje miesto. S vedľa postaveným moderným lietadlom typu Straton si tak môžete porovnať napr. dnešný spôsob riadenia krídielkami a v minulosti použité zakrivenie koncov krídiel. 
V múzeu je toho viac. Padáky, závesné klzáky, motory, zaujímavé informácie. Tak sa príďte pozrieť. otvorené je od 10:00 do 17:00 a dostanete sa do múzea aj MHD, zastávka Jurajov dvor.
Meno organizátora: Milan Holeša
Fotografie
Podobné podujatia
FAUNIA BRATISLAVA
Overené podujatieFAUNIA BRATISLAVA
Dom kultúry Ružinov, Bratislava
BRATISLAVSKÉ ZBERATEĽSKÉ DNI
Overené podujatieBRATISLAVSKÉ ZBERATEĽSKÉ DNI
Incheba Expo Aréna, Bratislava
ESOTERIKA BIOSTYL
Overené podujatieESOTERIKA BIOSTYL
Incheba Expo Aréna, Bratislava
FAUNIA BRATISLAVA
Overené podujatieFAUNIA BRATISLAVA
Dom kultúry Ružinov, Bratislava