Letné kino: Diktátor

Podujatie Banská Bystrica

Letné kino: Diktátor

DIKTÁTOR
(USA, 1940, 125 min, Charlie Chaplin)
Po skončení prvej svetovej vojny sa vracia židovský holič do svojho holičstva, ktoré sídli v židovskom gete pod dohľadom polície diktátora Hynkela. Ten tvrdou rukou vládne krajine zvanej Tománia. Hynkel má záujem na tom, aby boli nakoniec všetci židia zlikvidovaní. Ešte predtým však chystá expanziu do Osterlichu, o ktorý má však záujem aj druhý diktátor Napaloni, ktorý vládne krajine Baktéria. Medzitým sa v židovskom gete začínajú objavovať protestné hlasy, ktoré volajú po odstránení Hynkela. Do tohoto hnutia je náhodou zapletený aj holič a jeho priateľka Hana.
Diktátor je čiernobiela celovečerná satirická komédia Charlieho Chaplina z roku 1940, ku ktorej napísal scenár, ktorú aj produkoval, režíroval a stvárnil v nej hlavnú dvojúlohu. Ide o ostrú satiru na nemecký nacistický režim a na Adolfa Hitlera obzvlášť. Tento film bol prvým hovoreným a kompletne zvukovým Chaplinovym filmom a komerčne je jeho najúspešnejším
Uvádzame v pôvodnom znení so slovenskými titulkami z 35mm filmovej kópie.
Predpredaj: https://ticketware.eu/p/hn6L
Vstupné v predpredaji: 6€
Vstupné na mieste: 7€ (len v hotovosti)
Veková vhodnosť: 12
Organizátorom predstavenia je o. z. za! amfiteáter.
Čas začiatku predstavenia je orientačný a skutočný začiatok predstavenia sa vzhľadom na kvalitu projekcie prispôsobuje času súmraku, ktorý môže byť až v rozsahu +10 minút od udávaného času predstavenia. Najdlhší čas súmraku sa prejavuje v strede júna, postupne sa počas júla a augusta skracuje a je teda možné začať predstavenie skôr.
Žiadosti o vrátenie vstupného po jeho zakúpení radi vyhovieme, ak by došlo k technickému zlyhaniu, resp. neuskutočneniu, či nedokončeniu predstavenia v dôsledku takéhoto zlyhania. Pre tento prípad si prosím uschovajte vstupenku, ktorá bola zakúpená na pokladni, po dobu trvania predstavenia, nakoľko vrátenie vstupného je podmienené vrátením vstupenky. Nemôžeme však niesť zodpovednosť za zmenu počasia počas predstavenia a teda nemáme ani možnosť vrátiť vstupné z dôvodu nepriaznivého počasia po začatí predstavenia. Vaše pochopenie si veľmi vážime.

NEDEĽA 27. AUGUSTA 2023 O 20:30 – 22:45

Začiatok podujatia: 27.08.2023
Fotografie
Podobné podujatia
Žiadne podujatie.