Letné kino Pocity na Amfiku

Podujatie Prešov

Letné kino Pocity na Amfiku

📽 Utorok, 15. august INVALID
/SK, 2023, 108 min, r. J. Karásek/
Divoké 90. roky. Šuštiakové súpravy, pestrofarebné saká, veľké magnetofóny, videoprehrávače, gýčová dancefloor hudba, videopožičovne na každom kroku, nové spoločenské pomery, záplava rôznych podvodníčkov, začínajúci organizovaný zločin a s ním spojené násilie a korupcia. V tomto čase a prostredí anonymného slovenského malomesta sa odohráva príbeh Laca Hundera – údržbára v múzeu, ktorý je hrdý na svoju prácu, ale kvôli svojej cholerickej povahe sa ocitne v nesprávnom čase na nesprávnom mieste. Réžie filmu INVALID sa zhostil Jonáš Karásek, režisér s mimoriadnym zmyslom pre humor a citom pre silnú vizuálnu stránku, ktorý dokáže suverénne kombinovať humor s akciou, a to všetko navyše zabalené v atraktívnom vizuálnom obale. Pre Jonáša to bude už jeho tretí film po komerčne úspešných filmoch Kandidát a Amnestie. Scenár k filmu napísal Tomáš Ďušička a je zaplnený originálnymi postavami, jedinečným príbehom a hlavne vtipnými autentickými dialógmi a replikami, ktoré majú potenciál stať sa kultovými. Producentmi filmu sú Maroš Hečko a Peter Veverka. V snímke sa okrem spomenutého Zděnka Godlu a Gregora Hološku, predstavia Daniel Fischer, Ivo Gogál, Oľga Belešová, Sväťo Malachovský, Sáva Popovič, Sandra Lasoková ale aj hviezdy hudobného show-biznisu Rytmus v úlohe rómskeho úžerníka, Majk Spirit v úlohe policajta a trio hip-hop hviezd doplní aj raper VEC.
Vstupné 6€/ 4€ (ISIC, SENIOR, ZŤP, FK)
📽 Utorok, 22. august POMÁDA
/USA, 1978, 106 min, r. R. Kleiser/
Film vznikol podľa úspešného divadelného muzikálu Jima Jacobsa a Warrena Caseyho. V päťdesiatych rokoch sa Danny Zucco, žiak posledného ročníka strednej školy, po prázdninách opäť stretáva so svojimi spolužiakmi. Ohromí ich rozprávaním o svojom ľúbostnom dobrodružstve pri mori. Aj nová študentka Sandy sa spolužiačkam chváli svojim prázdninovým stretnutím s fantastickým chlapcom, s ktorým prežila krásny ľúbostný príbeh. Keď sa letní milenci stretnú v škole tvárou v tvár, zatají sa im dych. Ale láska v novom prostredí školy má celkom iné pravidlá, ako na osamelej morskej pláži.
Vstupné 6€/ 4€ (ISIC, SENIOR, ZŤP, FK)
📽 Utorok, 29. august KOUŘ
/ČS, 1990, 106 min, r. T. Vorel/
"Muzikál totalitního věku" je podtitul snímky Kouř. Mladý inžinier prichádza na svoje prvé pôsobisko so zámerom pracovať, čo sa však v bizarných pomeroch éry posledných rokov totalitného kŕča ukáže byť šokujúcim výstrelkom. Mirek svojím neobvykle normálnym postojom uvedie do chodu beh "miestnych" dejín, a tak spoločenské zlo (zosobnené nekompetentnými šéfmi) je aktuálne zvrhnué spravodlivo rozhorčeným, prebudeným davom a je nastolený nový poriadok, ktorý však v mnohom začína pripomínať poriadok starý, obrátený naruby. Na scenári spolupracoval s Tomášem Vorlem vedúci jedného z divadiel Pražské pětky, Lumír Tuček z Recitační skupiny Vpřed. Snímka má poetiku typickú pre zmienené spoločenstvo: prelínanie vážneho s nevážnym, irónie s obdivom, reality s bizarnosťou, skutočnosti s absurditou.
Vstupné 6€/ 4€ (ISIC, SENIOR, ZŤP, FK)
🎫 Predpredaj vstupeniek na bit.ly/vstupenky_KinoPocity alebo na mieste pred premietaním.

UTOROK 15. AUGUSTA 2023 O 20:30 – 23:00

Začiatok podujatia: 15.08.2023
Fotografie
Podobné podujatia
Žiadne podujatie.